Bitumen dakbedekking

Bitumen is een stroperig materiaal bestaande uit verschillende koolwaterstoffen die in ruwe aardolie voorkomen. Het kan worden gedestilleerd uit aardolie maar komt ook in de natuur zelf voor. Vaak verwarren mensen bitumen met teer, omdat teer ook donker en stroperig is en voorheen in dakbedekking en asfaltering gebruikt werd. Teer is echter giftig en wordt eigenlijk steeds minder gebruikt!

Het plaatsen van bitumen dakbedekking gebeurt redelijk snel. Afhankelijk van de nevenwerkzaamheden die nodig zijn, zoals bijvoorbeeld het vervangen van zinken lijsten. Eerst zorgen we ervoor dat het dak goed schoon is. Dan rolt onze dakdekker de bitumen uit, om vervolgens de restdelen weg te snijden. We zorgen dat alles goed vast zit en branden dan bitumen vast aan het dak. Hierna wordt het vastgedrukt.

Onderhoud aan bitumen

In principe heeft bitumen niet veel onderhoud nodig. Toch is het verstandig om uw daken schoon te houden. Wanneer er op bijvoorbeeld een plat schuurdak lang bladeren blijven liggen rotten is dat niet bevorderlijk voor het dak. Zo krijgen algen en schimmels minder kans. Kijk uw dak dus een of twee keer per jaar na en verwijder bladeren.

Hoe lang gaat bitumen mee?

Als u uw dak netjes onderhoud kan bitumen lang mee. Goed geplaats, gelet op de naden, is dit zo’n 20 jaar. Is uw dakbedekking aan vervanging toe? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan.

10 8,8 219