Gevelreiniging door zandstralen

Een manier van gevelreiniging is zandstralen, ofwel torbostralen. Bij deze techniek wordt er een mix van water en straalmiddel tegen de gevel gespoten. De hoeveelheid en druk kunnen handmatig worden ingesteld. Afhankelijk van de kwetsbaarheid van het te behandelen steen zullen onze vakmensen bepalen welke instellingen er nodig zijn. Deze manier is daarom geschikt voor monumentale Amsterdamse panden.

Waarom gevelreiniging?

Uw gevel kan door verschillende factoren vervuild zijn geraakt. Denk bijvoorbeeld aan schimmel- en zoutuitslag. Algen en mossen houden vocht vast en kruipen zo steeds verder het metselwerk in. Hierdoor kan er bij kou vorstschade ontstaan. Om schade aan uw gevel te voorkomen is het verstandig dit in de gaten te houden. Na reiniging heeft uw gevel een geheel nieuwe look!

Onze service

Onze vakmensen hebben al jaren ervaring in het schoonmaken van authentieke Amsterdamse gevels. Wij zullen u altijd adviseren over de juiste manier van de behandeling van het steen. Ook vragen wij voor u, indien nodig, vergunningen aan.

Om het resultaat van uw mooi gereinigde gevel te behouden, kunt u ervoor kiezen om uw gevel na het reinigen te laten impregneren met een waterafstotend middel. Uw gevel blijft dan langer mooi en zal makkelijker te reinigen zijn!

Bij behandeling van de gevel het goed om ook het voegwerk eens te inspecteren. Strak nieuw voegwerk zal een betere bescherming bieden voor uw gevel. Poreus, oud voegwerk laat eerder vocht door. Lees meer over voegwerk.

10 8,8 219