De achterwand van jouw keuken schilderen

achterwand keuken schilderen

De achterwand van je keuken schilderen

De achterwand van jouw keuken schilderen, hoe doen wij dat? Er zijn talloze mogelijkheden om invulling te geven aan het beschermen van de achterwand van je keuken, met allemaal een verschillende uitstraling. Vaak worden traditionele afwerkingen gebruikt. Denk hierbij aan glas, RVS, steen, graniet of oude vertrouwde tegels om de achterwand van de keuken mee af te werken. Verf wordt soms vergeten in dit rijtje. Wij leggen dan ook graag aan je uit dat juist verf heel goed kan zorgen voor de perfecte uitstraling van jouw keuken.

Ook met het schilderen van de achterwand van je keuken kunnen we een hele mooie uitstraling creëren van de totale keuken. De grote voordelen van het schilderen van de achterwand van jouw keuken zijn de betaalbaarheid en de eenvoudige aanpasbaarheid in de toekomst. Wil je je achterwand na verloop van tijd in een ander kleurtje hebben, dan is dat met schilderen heel eenvoudig te realiseren.

achterwand keuken schilderen

Aandachtspunten bij het schilderen van de keukenmuur

Bij het schilderen van de achterwand van de keuken houden wij rekening met de volgende aandachtspunten:

  • Schilderen doen we bij voorkeur op een gestuukte keukenwand. Voor een perfect resultaat is het dus van belang dat de muur gestuukt is. Wij zijn je ook graag van dienst met het stuken van jouw keukenachterwand.
  • Wij maken altijd gebruik van de kwaliteitsverf van Sikkens. De Sikkens Alphatex IQ zijdeglans is een perfecte latex voor het beschermen van de muren achter het werkblad. Deze is schrobvast en weinig vuilaanhechtend.
  • Bovenstaand aandachtspunt is van groot belang om de achterwand goed schoon te kunnen houden van vet- en sausresten.
  • Heb je momenteel een achterwand met tegels? Deze zijn overschilderbaar maar vereisen wel een speciale behandeling omdat ze vaak erg glad en hard zijn. Het is van groot belang om de tegels eerst grondig te ontvetten en met een fijne korrel goed op te schuren. Hierna kunnen we de tegels voorbehandelen met een speciale primer. Daarna kunnen we de tegels schilderen met elke gewenste kleur.
  • Om de achterwand van jouw keuken meer allure te geven kan je ook kiezen voor kalkverf of betonlook met Marrakech Walls. Hier is echter wel een afwerking met een sealer nodig om de muur gemakkelijk afwasbaar te houden. Voor een perfect eindresultaat raden wij je aan deze klus te laten uitvoeren door brsh. Zij zijn specialist in dit type wandafwerkingen.

Jouw nieuwe keukenwand

Zoals je kunt lezen is het schilderen van de achterwand zeer zeker een mooi alternatief voor de traditionele afwerkingen. Wijnands Schilderwerken is je graag van dienst bij het schilderen van de achterwand van jouw keuken.