Hydrofoberen van de buitengevel

Vochtdoorslag

Heb je last van schimmel en vocht in huis? Zoek de oorzaak hiervan niet altijd binnen, maar eerder buiten. De buitengevel veroudert en laat dan meer vocht door. Dit kan verholpen worden door hem te laten impregneren. Dit wordt ook wel ‘hydrofoberen’ genoemd, omdat het vochtafstotend werkt.

De buitenmuur vormt een afscherming van het huis tegen kou en vocht. Maar naarmate het huis veroudert, worden ook de stenen in de gevel ouder en poreuzer. Dit veroorzaakt vochtdoorslag en heeft vervelende en vaak omvangrijke gevolgen. Zo kunnen er schimmel- en vochtproblemen ontstaan in de woning en ook kan het binnenschilderwerk gaan bladderen.

Hydrofoberen van de buitengevel

Om te voorkomen dat de vochthuishouding in je huis wordt ontregeld en het binnenschilderwerk gaat bladderen, kan je de buitengevel van je huis laten hydrofoberen. Wij gebruiken hiervoor Sikkens Alpha SI. Dit is een watergedragen, kleurloos impregneermiddel en is toepasbaar op zowel droge als vochtige ondergronden. Het trekt in de muur en vormt een sluitend beschermlaagje waardoor het de werking heeft van een soort waterdichte jas voor je huis. Naast normale vochtafweer, voorkomt het bijvoorbeeld ook vorstschade en mos- en algaangroei.

buitengevel hydrofoberen

Voorbereiding

Voordat er wordt begonnen met het hydrofoberen van de buitengevel, zal het voegwerk nagekeken worden op scheuren en onregelmatigheden en kan dit worden gerepareerd door het voegbedrijf waar wij mee samenwerken. Wanneer dat allemaal in orde is, zal de gevel geïmpregneerd worden. Je kan er daarnaast ook voor kiezen om vooraf nog de gevel te laten reinigen met stoom of door middel van zandstraling. Dit is niet noodzakelijk, maar het mooie effect blijft wel extra lang behouden onder de vochtafstotende laag. En uiteindelijk is het je toch allemaal te doen om een mooi en leefbaar huis.

Offerte of meer informatie

Voor het aanvragen van een vrijblijvende offerte of meer informatie vul je het formulier in. Wij nemen dan binnen twee dagen contact met je op.