Aan de slag met krijtverf

krijtverf

Een ultra matte verf

Aan de slag met krijtverf is zeker een aanrader voor een zeer mooie en intense kleur op jouw muren. Deze verf is onderscheidend van andere verven door gebruik van natuurlijke pigmenten en krijt. Hierdoor ontstaat een ultra matte verf die zorgt voor een natuurlijke en rustige uitstraling aan het geverfde oppervlak. Krijtverf kan worden aangebracht op vrijwel alle ondergronden, zoals onbewerkt of geverfd hout, steen, terracotta, behang, stof, canvas, papier, stucwerk, metaal, meubels, accessoires, muren, etc. Wij leggen je hieronder uit hoe wij te werk gaan.

Krijtverf aanbrengen: kwastkeuze

Er zijn meerdere technieken om krijtverf aan te brengen. Voor een authentiek effect gebruiken we een kwast of, als we op een muur werken, een blokkwast. Voor het beste resultaat maken we gebruik van synthetische kwast. Kunststofvezel is namelijk meer geschikt voor watergedragen verf dan varkenshaar. Het is ook mogelijk om een roller te gebruiken. We gebruiken een velours acrylroller voor meubels of een gewone latexroller voor muren.

Krijtverf gebruiken

Krijtverf aanbrengen: een glad & strak effect creëren

Krijtverf geeft ten alle tijde een licht streperig effect. Voor een glad en strak resultaat is het belangrijk de verf vlot en niet te dik aan te brengen met een goede synthetische kwast. We verdelen de krijtverf snel over het oppervlak en strijken deze uit in één richting. Belangrijk is om hierbij de richting van de houtnerf of bijvoorbeeld de langste zijde (paneel, deur) aan te houden. We strijken alles na met de punten van de kwast. Hierbij houden we de doorstrijktijd in de verflaag zo kort mogelijk. Mocht de verf niet in één keer een dekkend resultaat geven, dan brengen we liever meerdere dunne lagen aan. De verf droogt zeer snel zodat we snel de volgende laag kunnen aanbrengen. Tussendoor schuren is niet nodig, tenzij het oppervlak ruw aanvoelt, door bijvoorbeeld opgezwollen houtvezels of voelbare kwaststrepen.

Wijnands Schilderwerken: Uw specialist in speciale muurverven

Met krijtverf zijn prachtige resultaten te bereiken. Wijnands Schilderwerken maakt ondermeer gebruik van de krijtverf van Pure & Original. Alle verf van Pure & Original wordt vervaardigd uit hoogwaardige duurzame grondstoffen en geven een prachtig eindresultaat. Bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden van krijtverf en wilt u meer weten? Neem gerust contact met ons op.