Pure & Original kalkverf

Pure & Original Kalkverf

Uitstraling van Pure & Original Kalkverf

In een eerdere blog schreven wij al over onze samenwerking met de verfmaker Pure & Original. Eén van hun vele duurzame en bijzondere producten is Pure & Original kalkverf. Wat maakt deze verfsoort zo bijzonder?

Kalkverf is een eeuwenoude verf, maar toch wordt zij niet veel meer gebruikt. Dit komt simpelweg doordat veel mensen hier niet vanaf weten, daar je kalkverf niet bij de doorsnee bouwmarkt tegenkomt. Dat is jammer, want het biedt veel mogelijkheden. Kalkverf heeft een prachtige matte uitstraling en is zeer goed dekkend. Verder is het door de minerale samenstelling een verf die op iedere plek nét even iets anders is, waardoor een wand nooit saai wordt, maar altijd prachtige kleurnuances kent. Het valt op en maakt uw interieur uniek. Afhankelijk van de techniek die onze applicateurs toepassen, kan je dit effect stimuleren of juist afzwakken, waardoor je altijd zelf bepalen kunt hoe het eindresultaat er uit komt te zien.

Natuurlijk

De Pure & Original kalkverf bestaat volledig uit mineralen, in dit geval uiteraard op kalkbasis. Er wordt voor deze natuurlijke verf dus geen gebruik gemaakt van schadelijke synthetische componenten. Dit is goed voor het milieu, want bij het maken van de verf ontstaan immers geen schadelijke afvalstoffen en daarnaast is deze verf volledig recyclebaar. Ook jij hebt hier profijt van, deze verf is veel minder schadelijk voor je omgeving en bij het gebruik hoeven minder ingrijpende voorzorgsmaatregelen genomen te worden dan bij andere verven (waar het soms nog onverstandig is om dagen later in de geverfde ruimte te komen).

Pure & Original Kalkverf

Tijdsbestendig

Kalkverf vergeelt of vergroent niet na verloop van tijd, iets wat veel verven ook nu nog doen. Daarnaast weert zij schimmels en bacteriën juist af. Wel is het zo dat vlekken er door de natuurlijke samenstelling van de verf snel intrekken. Dit kan voorkomen worden door het aanbrengen van een beschermlaag. Idealiter de Dead Flat Eco Sealer, ook van Pure & Original.

Kalkverf is een unieke verf, en de mogelijkheden zijn zelfs in deze blog niet uitgeput.

Offerte of meer informatie?

Wil je meer weten, of een offerte voor dit prachtige product? Neem gerust contact met ons op.