Voegwerkrestauratie

Voorkom schade aan uw gevel! Oud voegwerk kan zorgen voor aangroei van schimmels en mos en lekkage. Ook zure regen kan een bedreiging vormen. Dit alles kan problematisch zijn voor de waarde van uw huis. In de meeste gevallen kunnen wij scheuren en barsten goed restaureren. De oude voegen worden uitgehakt of geslepen om ruimte te maken voor de nieuwe voeg. Vervolgens zetten we staven in de scheuren en wordt het geheel opnieuw gevoegd. In sommige gevallen van ernstige schade wordt er een volledige restauratie uitgevoerd. Wij zullen hierover altijd contact met u houden.

Soorten voegen

Afhankelijk van de stijl van uw woning kunt u kiezen voor verschillende voegtypen. Wij brengen voor u graag advies hierover uit. Het soort voeg hangt namelijk samen met de voeghardheid. Hoe harder de voeg, hoe beter deze tegen omstandigheden van buitenaf zal kunnen. U kunt kiezen voor opvallend of minder opvallende voegen. Wij maken uw gevel af met bijvoorbeeld een terugliggende voeg, platvol voeg, snijvoeg of knipvoeg. Onze vaklui zijn gespecialiseerd in het voegen van historische panden.

Het voegen van uw gevel is dus een belangrijke finishing touch en bescherming voor uw monumentale gevel. Daarnaast kunt u er nog voor kiezen om uw gevel te laten reinigen en impregneren voor extra bescherming. Uw voegwerk zal hierdoor langer mooi blijven. Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Vraag nu een vrijblijvende offerte aan!

10 8,8 219