Kalei

Voor een robuuste wand, waarbij de originele structuur zichtbaar blijft, is kalei de oplossing! Kaleien, zoals het aanbrengen van kalei wordt genoemd, houdt het midden tussen pleisteren en verven. De dikke verflaag die wordt aangebracht houdt de structuur van de bakstenen en voegen zichtbaar. Hoewel het al populair is bij restauraties, is deze wandafwerking ook zeer geschikt om in nieuwbouw verrassende resultaten te behalen. Voor onze wandafwerkingen van Kalei werken wij samen met brsh. brsh is exclusief sterapplicateur van Pure & Original. Op de website www.brsh.nl vind je diverse voorbeeldprojecten en instructies.

Een eeuwenoude schildertechniek

Kaleien is een zeer oude techniek die al honderden jaren wordt toegepast. Ontstaan in de landbouw waar jaarlijks de stallen werden witgekalkt om ze te ontsmetten en te kunnen beschermen tegen vocht. Doordat de lagen jaar in jaar uit over elkaar werden aangebracht, ontstond een soort kalkpleister. Inmiddels wordt het kalei-effect in één keer bereikt en zorgt kalei voor een duurzame regen- en weerbestendige (buiten-)muur. Dit product is verkrijgbaar in verschillende kleuren en uitermate geschikt voor buiten of om het robuuste effect van een bakstenen binnenmuur te behouden.

De samenstelling van Kalei

Kalei is een mengsel van o.a minerale grondstoffen en cementvrije bindmiddelen zoals kalk en hydraulische kalk, die ervoor zorgen dat het ademend en vochtregulerende karakter van de gevel onveranderd blijft. Afhankelijk van het gewenste resultaat wordt kalei in 1 of 2 lagen op de muur aangebracht. Ons advies is om 2 lagen te gebruiken. Dit geeft meer kleurnuance aan de muur. Op de muur zet je altijd eerst een geschikte primer laag. Voor het kaleien van muren gebruiken wij de producten van Pure & Original

Belangrijkste eigenschappen van Kalei

Kalei kent een aantal bijzondere eigenschappen die bepalend zijn voor u om te kiezen voor dit product. De belangrijkste eigenschappen zijn:

  • Milieuvriendelijk en ecologisch verantwoord
  • Zeer goed bruikbaar voor renovatie klussen
  • Het resultaat geeft een uitzonderlijk mooi decoratief karakter
  • De kalk zorgt voor een matte, natuurlijke look
  • Het product is duurzaam en daarmee geeft het een duurzaam resultaat.

10 8,8 219