Kalkverf

Een bijzondere en authentieke sfeer in huis kan worden bereikt met kalkverf. Kalkverf is extreem mat en geeft, door verschillende lagen aan te brengen, interessante kleurschakeringen en kleurnuances. De muren krijgen een verweerde, doorleefde look. Met de tijd zal het resultaat zich ontwikkelen en nog mooier en natuurlijker worden. Voor onze wandafwerkingen werken wij samen met brsh.nl. Brsh is exclusief sterapplicateur van Pure & Original. Op deze website vind je diverse voorbeeldprojecten en instructies.

Kalkverf: oud en zeer natuurlijk

Kalkverf is al eeuwenoud. Vroeger werden stallen vaak geverfd met een mengeling van kalk en water, eventueel versterkt met zand of cement. Tegenwoordig wordt het product zo gemaakt dat het meteen geschikt is voor binnenwanden en buitenmuren. Gebluste kalk is nog steeds de basis, dat maakt het een natuurlijke verf die zeer milieuvriendelijk is en volledig recyclebaar. Kalkverf is een zeer dampopen systeem, waardoor de muur kan blijven ‘ademen’. Wij maken gebruik van de duurzame producten van Pure & Original.

Verschillende kleuren kalkverf mogelijk

Kalk wordt natuurlijk geassocieerd met wit. Kalkverf is echter in tal van kleuren te mengen om de juiste sfeer te creëren. Het aanbrengen van de kalkverf is handwerk. De kleur en het effect zijn afhankelijk van de hoeveelheid lagen en de manier waarop het is aangebracht. Zo kan er met kalkverf een wolkig, of juist streperig effect worden bereikt. Ook lichtinval heeft invloed op het effect; het is belangrijk daar rekening mee te houden.

Voordelen Kalkverf

Natuurlijk zijn de bijzondere effecten en het feit dat kalkverf zeer milieuvriendelijk is al grote voordelen ten opzichte van traditionele muurverven. Er zijn echter nog een aantal voordelen die u zeker moet meenemen in uw overweging om met kalkverf uw muren te verven.

  • Doordat de muren blijven ‘ademen’ wordt er geen vocht vastgehouden in de muren. Dit is bij het gebruik van synthetische verven natuurlijk wel het geval
  • Kalkverf is bacteriën- en schimmelwerend waarmee u verzekerd bent van een duurzaam en mooi resultaat
  • Kalkverf werkt brandvertragend en dat is in het kader van brandveiligheid natuurlijk een pluspunt
  • In kalkverf zijn geen synthetische onderdelen verwerkt, hierdoor is deze verf 100% duurzaam
  • De dekkingsgraad is heel hoog en het aanbrengen is relatief eenvoudig. Voor een prachtig resultaat zijn wij u natuurlijk graag van dienst

 

10 8,8 219