Indische buurt

Ongeveer 130 jaar geleden was dit poldergebied. Boeren voerden een voortdurende strijd tegen de grillen van het water. De Zeeburgerdijk bood niet altijd voldoende bescherming en brak soms door. Daar kwam een eind aan toen de Ringdijk werd aangelegd en het gebied werd drooggemalen met molens. Zo ontstond de Indische buurt. De naam dankt zij aan het naastgelegen Oostelijk Havengebied. Vanuit hier vertrokken regelmatig grote zeeschepen naar Nederlands-Indiƫ.

Groot onderhoud

Er was lang niks gedaan aan dit pand, wat ten eerste te zien was aan vervallen schilderwerk. Er waren lekkages geweest met houtrot als gevolg. Het was dus tijd voor groot onderhoud. In samenwerking met onze timmermannen hebben we alles weer terug kunnen brengen in de oude staat. Zo is het pand voorzien van nieuwe dorpels en prachtig nieuw schilderwerk.

Trots van de straat

De Eerste Atjehstraat is een prachtige straat. Het heeft fijne woonhuizen en een rijke geschiedenis. Daarom is het zo mooi dat we de oude namen die op de gevel staan hebben kunnen conserveren. De geschiedenis is iets om trots op te zijn. Anders waren wij er niet geweest.

+31 20 - 78 56 770