Schilder van de hogere klasse en het volk

Deze straat dankt zijn naam aan Frans van Mieris. Hij leefde in de17e eeuw en was fijnschilder. Dat hield in dat hij de werkelijkheid zo nauwkeurig mogelijk probeerde weer te geven. Hij legde niet alleen het leven van de hogere klassen vast op doek, maar schilderde ook alledaagse taferelen van het volk. Zijn werk was gewild en werd goed betaald. Van Mieris behoort tot de beste Nederlandse schilders.

Frans van Mierisstraat

Achterstallig onderhoud

Aan dit pand moest veel gebeuren: het balkon was doorgerot, het stucwerk moest hersteld worden en vanzelfsprekend was ook het schilderwerk aan vernieuwing toe. Daarnaast waren er lekkages geweest, waardoor de dakgoten vervangen moesten worden. Dit leverde een diversiteit aan werkzaamheden op, waarbij we een grote groep vaklieden nodig hadden. Met een aannemer, loodgieter, stucadoor en schilders was het druk op de steiger, maar het resultaat mag er dan ook zijn.

Zoals het klokje thuis tikt, tikt het nergens

Het huis in de Frans van Mierisstraat was al een heerlijke plek om te wonen, maar nu des te meer. De bewoners hebben weer het mooiste huis van de straat. En dat is wat waard. Want… zoals het klokje thuis tikt, tikt het nergens.

+31 20 - 78 56 770