Het ontstaan van de Keizersgracht

De Keizersgracht is de breedste gracht van de Amsterdamse grachtengordel en was oorspronkelijk ontworpen als statige boulevard zonder water. Hier is van afgezien om meerdere redenen: handelaars zouden hun pakhuizen per boot willen kunnen bereiken, er was waterberging nodig en er heerste schaarste in ophogingsmateriaal. Het graafwerk begon in 1615 en was klaar in 1667. De gracht dankt zijn naam aan Keizer Maximiliaan I.

Houtsnijwerk in de gevel

De huizen aan de grachten hebben hoog aanzien. Goed onderhoud is om die reden extra belangrijk. De voorgevel is het visitekaartje en die diende hier aangepakt te worden. Er was sprake van tochtende ramen, dus die zijn vervangen door nieuwe inhaakramen, vervaardigd door de timmerfabriek en geplaatst door de timmerman. Verder hebben wij het houtsnijwerk in de gevel hersteld.

Gouden touch

Het houtsnijwerk hebben we ingelegd met bladgoud. Dat past niet alleen bij de wens van de bewoners, maar ook bij de allure van de grachten. Want gracht of geen gracht: statig is dit stukje Amsterdam hoe dan ook.

+31 20 - 78 56 770