Een uitgebreide restauratie

Dit was een uitgebreid project waarin we een Amsterdams grachtenpand hebben gerestaureerd. Het schilderwerk verkeerde in zeer slechte staat, we hebben onder andere de stenen gevel opnieuw geschilderd en het houtwerk gerestaureerd.

Stenen gevel geschilderd

De volledige stenen gevel van dit pand in Amsterdam Centrum moest opnieuw geschilderd worden. De oude verflagen zaten los en de originele gevelbelettering was niet meer zichtbaar. We hebben de gevel eerst grondig gereinigd met een hoge drukreiniger.  Hierdoor kwamen de originele letters onder een dikke laag plamuur tevoorschijn. Daarna hebben we de volledige gevel in de voorstrijk gezet. De voorstrijk die we hebben gebruikt is Sikkens Alpha Fix, voor het fixeren van sterk poederende oppervlakken en krijtende verflagen. Ook voor het verminderen van de zuiging van cementgebonden ondergronden, bouwplaten e.d. Hierna hebben we twee keer gelatext met Sikkens Alpha Topcoat. Een scheuroverbruggende, watergedragen, gladde muurverf voor buiten. Bij uitstek geschikt en speciaal bedoeld voor de afwerking van ondergronden waarbij een hoge elasticiteit gewenst is, zoals metselwerk, gasbeton en beton. Dit was voor dit project veruit de beste latex.

Houtwerk Amsterdams grachtenpand gerestaureerd

Om tot een prachtige bolle glans te komen die zo gewaardeerd is op monumentale panden in Amsterdam Centrum hebben we gekozen voor een systeem van Sikkens. We hebben allereerst het houtwerk voorzien van een grondlaag met Sikkens Rubbol Primer Plus. Daarna hebben we een tussenlaag (Sikkens Rubbol EPS Plus) opgebracht en als laatste Sikkens Rubbol SB Plus, de hoogglans aangebracht. Deze lak heeft een zeer goede vloeiing en een lange glansbehoud. Er zijn ook een aantal rotte onderdelen vervangen door een vakbekwaam timmerman. Onder andere de daklijsten en een kozijn. De overige houtrot reparaties zijn uitgevoerd volgens het systeem van Repair-care.

Amsterdams grachtenpand gerestaureerd

Isoleren en vervangen shingles

Tegelijkertijd is het volledige dak vervangen en opnieuw voorzien van isolatie en nieuwe shingles. Ook zijn de dakgoten voorzien van een laag coating.

Project

– De stenen gevel restaureren en voorzien van een nieuwe verfsysteem

– Al het houtwerk opnieuw schilderen

– het dak is vervangen

+31 20 - 78 56 770