Authentiek stukje Amsterdam

Wat de Haarlemmerstraat/Haarlemmerdijk zo’n leuke straat maakt, is dat het een grote diversiteit aan winkels heeft. Je kunt er kleding kopen, boodschappen doen, koffiedrinken of naar de bioscoop. Maar ook kleine speciaalzaken zijn hier te vinden: een schoenmaker of gereedschapswinkel bijvoorbeeld. Zo zit bijna alles wat je nodig hebt in één straat. Het is dan ook niet voor niets dat deze straat in 2012 verkozen is tot leukste winkelstraat van Nederland.

Een winkel als uitdaging

Een uitdaging bij dit project was het verrichten van schilderwerk aan de voor en achtergevel zonder dat de winkel in het pand daar last van zou hebben. Een steiger voor de ramen is natuurlijk geen fijne reclame. Hier hebben wij rekening mee gehouden door te schilderen in een zeer kort tijdsbestek.

Eenheid door kleur

Uiteindelijk komt een frisse look de verkoop natuurlijk alleen maar ten goede. Door de kleur van de winkelpui te veranderen van het donkere grachtengroen naar een lichte, authentieke kleur groen, valt dit pand weer op tussen de aangrenzende huizen. Bovendien sluit de kleur nu mooi aan bij de afbeeldingen hoger op de gevel. Het huis vormt weer een eenheid.

+31 20 - 78 56 770