De geschiedenis van PC Uitvaart

PC Uitvaart werd in 1931 opgericht in Amsterdam. In die tijd waren uitvaarten groots en duur: er werden rijtuigen, grote aantallen personeel en gevolg ingezet. Veel mensen konden dit niet betalen. PC Uitvaart ontstond met het doel om betaalbare uitvaarten te organiseren. Later werden zij ook bekend buiten de stad. Vandaar dat er nu ook een vestiging te vinden is in Purmerend.

De tand des tijds

Geschiedenis is iets om aan terug te denken, niet om in te blijven hangen. Vandaar dat het tijd was voor een vernieuwende look van het uitvaartgebouw. Het houtwerk van de kozijnen was oorspronkelijk bedoeld om alleen te bewerken met blanke lak. Door de tand des tijds was dit echter een beetje gaan verweren, wat het geheel een doffe uitstraling gaf. Daarom is gekozen om de kozijnen wit te maken.

Van vroeger tot nu

Wit is een klassieke kleur en altijd tijdloos. Daarnaast komen de pilaren en voordeur nu beter tot hun recht in donkergrijs. Een kleur die ook al te zien was op de daklijst en daardoor zorgt voor een mooi ogend geheel. De tijdloze kleuren vormen een mooie brug tussen vroeger en nu.

+31 20 - 78 56 770