Cultuur en allure

De Keizersgracht, vernoemd naar Keizer Maximiliaan, was oorspronkelijk bedoeld als woongracht, maar maakte later plaats voor grote banken en verzekeraars. Later streken er ook advocaten neer. Daarnaast staat deze gracht bekend als culturele straat. De eerste schouwburg van Amsterdam, ontworpen door Jacob van Kampen, werd hier gebouwd in 1637. In 1772 brandde hij echter af en slechts de poort bleef bewaard. Tegenwoordig huist hierachter het mooie hotel The Dylan.

Kleurig in het gelid

De eerste aanblik van het pand was zoals het een grachtenpand betaamt: groot en statig. Maar van iets dichterbij was duidelijk te zien dat het schilderwerk dof was geworden en bladderde. Ook de stenen ornamenten vertoonden gebreken; er waren stukken uit gevallen. De ornamenten zijn daarom opnieuw gemoduleerd, met een daarvoor bestemde stuc. Verder hebben we de bakstenen geschilderd met een monumentenkleur bruin. Het hout- en hekwerk zijn in ere hersteld met mergelwit en grachtengroen. Door dit samenspel van kleuren valt het huis op, terwijl het nog steeds keurig in het gelid staat.

Markiezen

Door de handen ineen te slaan met topvakmannen en het pand weer de aandacht te geven die het verdiende, hebben we hier een prachtig resultaat kunnen boeken. De vereniging van subtiliteit en kracht is ons streven en is hier mooi zichtbaar. Die kracht uit zich hier ook in de markante markiezen. Deze waren helemaal verweerd en hebben we opnieuw laten maken. Want… op een gracht die naar een Keizer is vernoemd, moeten toch minstens een paar markiezen aanwezig zijn?

+31 20 - 78 56 770