The Beach Boys

Je zou het niet zeggen, maar de Kromme Waal siert een albumhoes van The Beach Boys. Dit verdient wat uitleg. De populariteit van de band was in de jaren ’70 afgenomen en er was nieuwe inspiratie nodig. In Amsterdam beleefden ze een legendarisch concert in het concertgebouw. Door mist kon hun vlucht pas om 4 uur ’s nachts landen. De zaal zat toen nog steeds bomvol en het dak ging eraf. The Beach Boys waren enthousiast over Nederland en besloten een plaat – genaamd ‘Holland’ – op te nemen in een boerderij in Nederland.

Hoogglans en snijvoegen

Verweerd schilderwerk, houtrot, ondeugdelijke voegen; het was allemaal aanwezig. Maar nu niet meer. De gevel is weer voorzien van een mooie snijvoeg. Vraag je je af wat een snijvoeg ook alweer is? Welnu, dat is een voeg die even ver uitsteekt als de bakstenen, maar wel met netjes gesneden randjes. Samen met de hoogglans verf die op het houtwerk hebben aangebracht, ziet dit monument er daarom weer ontzettend knap uit.

Rijksmonument

Dat het hier gaat om een Rijksmonument valt bijna niet te missen. Het lijkt alsof de deuren hun bolle buik vooruitsteken met de boodschap ‘kijk ons eens!’. Verder heeft dit pand een klokgevel, een gesneden pui en een snijraam. Kortom, het is een toonbeeld van Amsterdams schoon. Geen wonder dat The Beach Boys dit stukje Nederland op hun albumhoes wilden hebben.

+31 20 - 78 56 770