Jongensweeshuis

De Lauriergracht kent veel verschillende gebouwen, met ieder een stukje eigen geschiedenis. Een opmerkelijk verhaal is dat over het Jongensweeshuis op nummer 101-105. Het gebouw werd in 1698 gekocht door katholieken, om wezen onder te brengen die door pestuitbraken op staat waren komen te staan. Dat was bijzonder, omdat katholieken eigenlijk geen godsdienstige gebouwen mochten bezitten nadat het calvinisme zijn intrede had gedaan. Het werd gedoogd, net als het Maagdenhuis en het Begijnhof. Tot de jaren ’50 was het een weeshuis, daarna werd het een gesticht voor mensen met een verstandelijke beperking. Tegenwoordig bestaat een deel van het gebouw uit appartementen en is het eigendom van de gemeente Amsterdam, onder voorwaarde dat het altijd een sociale bestemming zal hebben.

Dak-inspecties

Toen wij een van beide panden aan het schilderen waren, besloten de buren spontaan aan te haken. Dat geeft ons logistiek voordeel en de pandeigenaren een fijne burenkorting. Beide panden zijn aan voor- en achterkant geschilderd. Daarnaast zijn de gevels en het houtwerk opgeknapt. Houtrot is vervangen en de daken zijn geïnspecteerd op lekkages. Ook dat is een dienst die wij aanbieden.

Parels van de straat

Na onze noeste arbeid kan gezegd worden dat beide panden weer de parels van de straat zijn. Het woongenot hopen wij te verhogen, de uitstraling maximaliseren wij graag. En dat alles met respect voor het verleden en de kennis van het heden.

+31 20 - 78 56 770