Legmeer

De Legmeerstraat dankt de naam aan de Legmeerplassen; een aantal veenplassen die zich vroeger bevonden tussen Aalsmeer en Uithoorn. Hier werd veen afgegraven en vervolgens gedroogd tot turf, dat gebruikt werd als brandstof. In eerste instantie werd er alleen gegraven tot het grondwaterpeil, maar later mocht er ook dieper gebaggerd worden. Hierdoor ontstonden grote plassen die door afkalving een bedreiging vormden voor de bebouwde stukken land eromheen. Vanaf 1877 werden de plassen drooggelegd op initiatief van een groep particulieren. De nieuwe grond bleek geschikt voor landbouw en daarom stapte een groot deel van de plaatselijke bevolking over van de visserij naar gewasteelt.

Zachtgrijs is de truc

Om dit huis te kunnen verkopen was eerst nog mooi schilderwerk nodig. Een uitstraling van rust en ruimte staat hierbij voorop. Daarnaast is het van belang om het houtwerk mooi uit te laten komen. Zo laat je letterlijk zien wat je in huis hebt. Door de muren een zachte grijstint te geven is dat doel hier behaald. Het grijs is niet opdringerig en zet toch een warme toon.

Gevoel van thuis

Huizen in Amsterdam zijn in trek, dat weet iedereen. Maar om een huis te kunnen verkopen is het zaak dat iemand zich voor kan stellen hoe zijn eigen meubels erin zouden passen. Goed schilderwerk maakt hierbij ongekend veel uit. Met het juiste schilderwerk creƫren wij overal een gevoel van thuis.

+31 20 - 78 56 770