Pakhuis Indie

Onze specialiteit ligt in het vakkundig repareren, restaureren en schilderen van (oude) ‘Amsterdamse’ huizen, kantoren en hotels. Niet alleen leveren wij kwalitatief hoogstaand monumentaal schilderwerk, ook andere diensten als timmerwerk, is onze expertise. Voor het onderstaande project hebben wij het schilderwerk van de voor- en achtergevel van een monumentaal Amsterdams grachtenpand vernieuwd.

Pakhuis Indie werd ooit gebouwd als pakhuis voor goederen uit Indië voor de Nederlandsche Handels-Maatschappij. Het betreft een groot, dubbel pakhuis met gevel onder rechte lijst aan de Keizersgracht. De Nederlandsche Handels-Maatschappij kreeg geleidelijk aan steeds meer een kapitaalverstrekkende functie en werd in 1882 een bank. In 1964 fuseerde het bedrijf met de Twentsche bank en ging verder als de bank die we tegenwoordig kennen als de ABN-AMRO. Uiteindelijk verhuisde het hoofdkantoor naar de Vijzelstraat en werd Pakhuis Indie in gebruik genomen als archief. In 1998 werd het pand gerenoveerd tot woning en atelier. Het pakhuis is een rijksmonument, waarin veel prachtige oude details nog aanwezig zijn. Het pand is één van de grootste pakhuizen aan de Amsterdamse grachtengordel dat particulier bewoond wordt.

Buitenschilderwerk

Tijdens dit project waren we verantwoordelijk voor het schilderwerk aan de voor- en achtergevel. We hebben onder andere de grote luiken, deuren, kozijnen en boeidragers opgefrist. Voor de achtergevel hebben we Sikkens Alphaloxan Flex gebruikt. Voor de voorgevel hebben we Sikkens Rubbol SB gebruikt. De verf staat bekend om de lange levensduur en is ideaal voor onderhoudssystemen voor schilderwerk. Het nieuwe schilderwerk heeft het pakhuisweer een frisse uitstraling gegeven.

De samenwerking met Sikkens is voor ons een grote toegevoegde waarde op het gebied van kennis en advies. We kijken terug op een zeer succesvolle afronding van dit project. Voor de mogelijkheden voor buitenschilderwerk klikt u hier.

Project

  • buitenschilderwerk voorgevel
  • buitenschilderwerk achtergevel
  • houtrotherstel
+31 20 - 78 56 770