Leerling van Rembrandt

Nicolaas Maes was een Nederlandse kunstschilder in de 17e eeuw. Hij was een leerling van Rembrandt van Rijn en werd in die mate beïnvloed door zijn schilderstijl dat zijn werken later weleens voor die van Rembrandt aangezien werden. Later in zijn leven ontwikkelde hij een andere stijl. Zo anders dat kunsthistorici een tijdlang dachten dat er twee verschillende kunstenaars met dezelfde naam hadden bestaan.

Houtrot in de dorpels

De dingen die we hebben opgepakt bij dit pand zijn de voor- en achterzijde waarbij het schilderwerk aan vernieuwing toe was. Bij inspectie kwam ook houtrot in de dorpels aan het licht. Dit is iets wat we vaak tegenkomen. Dorpels zijn kwetsbaarder dan de staande delen van een kozijn, omdat water hierover afloopt. De bewoners van dit pand waren er op tijd bij, dat wil zeggen dat onze timmermannen de houtrot nog goed konden repareren.

Kroon en mantel

Het schilderwerk kun je zien als de kroon op je huis, maar het voegwerk kan gezien worden als de mantel. Daarom heeft de voeger een prachtige snijvoeg gemaakt. En daarmee komt ook het schilderwerk nog beter uit. Zo hebben we onze eigen Nicolaas Maes geschilderd.

+31 20 - 78 56 770