Willemsparkbuurt

In de 19e eeuw stonken de Amsterdamse grachten en was de stad dichtbevolkt. Met als gevolg dat de binnenstad niet meer zo populair was en rijke Amsterdammers wegtrokken naar Haarlem en het Gooi. Om dit te voorkomen werd de Willemsparkbuurt ontworpen. Het werd een deftige woonwijk met statige huizen, brede straten en een eigen ingang van het vondelpark waar toen alleen aanliggende bewoners gebruik van mochten maken.

Rust en eigenzinnigheid

In dit huis hebben we het gehele binnenwerk verzorgd. Dat wil zeggen dat we niet alleen het schilderwerk gedaan hebben aan de muren, plafonds en het houtwerk, maar ook de vloer. In samenwerking met ’t Vloerhuys hebben we deze geschuurd en weer in de hardwax olie gezet. Het resultaat oogt weer als nieuw. Voor de muren hebben we de prachtige kleur ‘Seafoam’ gebruikt. Dit is een rustige en tegelijkertijd eigenzinnige kleur die de potentie van het interieur hier heel mooi naar boven haalt.

Van rijtjeshuis tot villa

Hoe je je huis profileert, bepaal je zelf. De belangrijkste factor is altijd het schilderwerk. Dit is de kers op de taart. Ook al is dit huis geen vrijstaande villa, het heeft wel die uitstraling gekregen. En laat dat nou precies het doel zijn waarmee deze wijk ooit gebouwd is.

+31 20 - 78 56 770