Johannes Ockeghem

Ockeghem was een componist in de 15e eeuw. Hij begon zijn carrière als zanger in een kerk in Antwerpen, maar kwam al snel in dienst van de Franse koning Karel VII. Zijn muziek kenmerkt zich door uiterst goede meerstemmigheid. Zo schreef hij de verschillende stemmen tegelijkertijd uit, in tegenstelling tot andere componisten uit zijn tijd, die eerst één stem uitschreven en later de andere stemmen erbij verzonnen. Hij wordt daarom beschreven als een technisch bekwame vakman.

Passen en meten

Bij dit pand hebben we het houtwerk van de voor- en achterkant geschilderd. Aan de achterkant stond de steiger in een moeilijke hoek, waardoor we daar weinig ruimte hadden. Dat was even passen en meten, maar we komen er altijd wel weer uit. De voorgevel hebben we schoongespoten met de hogedrukspuit met heet water. Hierdoor komt er meer vuil los dan met koud water. De gevel ziet er dan ook weer uit als nieuw.

De juiste toon

Dit huis heeft een mooie erker die de hele uitstraling van het huis bepaalt. Omdat het zo’n opvallend onderdeel is, kan de uitwerking twee kanten op gaan. Het haalt het huis omhoog of naar beneden. Dankzij aandacht en vakmanschap, is deze erker weer het bescheiden spektakelstuk van het huis. Schilderwerk is bijna als componeren; het gaat erom dat we de juiste toon raken.

+31 20 - 78 56 770