Geschiedenis van de Wallen

Het Wallengebied was in de 15e eeuw de plek waar het allemaal gebeurde: schepen vol handelswaar meerden hier aan. Matrozen die maanden op zee hadden gezeten, verbleven wekenlang rondom de haven voordat ze weer het ruime sop kozen. Het centrum ontstond dan ook op deze plek en het was er een drukte van belang met winkels, cafés en meisjes van vertier. Die waren immers niet op zee te vinden.

Vergane glorie?

De potentie van dit hoekpand was er zeker, maar kwam niet tot zijn recht. Houtrot, afbladderende verf en verweerde kleuren zorgden ervoor dat het eruitzag als ‘gewoon een vervallen pandje op de Wallen’, als vergane glorie. Zonde, want de Wallen is eigenlijk een prachtig gebied. Dus hebben we de handen ineengeslagen met de timmerman en loodgieter, zijn de steigers op gegaan en hebben alles weer prachtig gerepareerd, gelakt en geschilderd.

Het tij keren

Met de juiste zorg voor dit huis hebben we gebruik gemaakt van de aanwezig potentie en het tij weten te keren. Nu is dit huis geen vervallen Wallenpandje meer, maar een statig pand op de Wallen. Dat is een belangrijk verschil. Niet alleen voor de eigenaar, maar ook voor de uitstraling van het Wallengebied zelf. Daar dragen we graag een steentje aan bij.

+31 20 - 78 56 770