De façade is weer als nieuw

Tijdens dit project op Amsterdam IJburg hebben we de gehele voorgevel onder handen genomen. Het schilderwerk was na een aantal jaar weer nodig aan een beurt toe. De werkzaamheden bestonden uit het opnieuw schilderen van al het houtwerk waaronder de kozijnen, ramen, deuren en zonnewering voor het raam.

Schilderwerk

Voor het dekkende schilderwerk hebben we wederom gebruikt gemaakt de producten van Sikkens. Allereerst hebben we het verfwerk voorbereidt door het te ontvetten, te schuren, te plamuren en te kitten. Vervolgens hebben we de kale plekken bijgevlekt met Sikkens Rezisto Primer BL en het geheel eenmaal overgegrond met Sikkens Rubbol Primer Plus. Als laatste hebben we het werk afgelakt met de zeer duurzame Sikkens Rubbol SB Plus (hoogglans). Deze lak is door zijn lange levensduur bij uitstek geschikt in onderhoudsystemen.

Transparante beits

De grote deuren, die met blanke lak zijn behandeld, op de begane grond waren behoorlijk aangetast door het weer en water. Hierdoor waren ze aan de onderzijde behoorlijk vergrijst. Om dit probleem op te lossen hebben we de deuren volledig kaal gehaald en de vergrijzing verwijderd met ontweringswater. Dit is water met 10% oxaalzuur. Na het ontgrijzen en schuren van de deuren hebben we ze drie keer afgelakt met Sikkens Cetol HLS Plus. Dit is een zijdeglanzende niet filmvormende transparante beits voor buiten. Voor het behandelen van blanke lak of transparante beits deuren kan je dit filmpje op onze website bekijken

Houten zonnewering

De houten zonnewering op dit pand op IJburg Amsterdam is behandeld met een Amerikaans product: Olympic Premium Acrylic Latex Stain. Voor goed behandelen van deze delen hebben we ze van de gevel gehaald en grondig gereinigd en verder voor behandeld. We hebben de delen hierna voorzien van twee lagen Olympic Premium Acrylic Latex Stain. Deze dampdoorlatende beits beschermt tegen vocht van buitenaf, maar geeft het vocht in het hout de kans om naar buiten te gaan. Zo blijft de vochtbalans van het hout met de omgeving intact. Ook biedt Olympic Premium Acrylic Latex Stain bescherming tegen schade veroorzaakt door zonlicht dankzij de Sun Block® U.V. Protection. De natuurvriendelijke formule in combinatie met een zeer hoog percentage pigmenten zorgt voor een langdurig mooie coating die de natuurlijke uitstraling van het hout intact laat.

Project

– al het houtwerk aan de voorgevel
– transparante voordeuren
– zonnewering

+31 20 - 78 56 770