Achter de façade

Hotel Prins Hendrik bestaat al een paar honderd jaar, maar bestond tot 1900 uit 11 verschillende kroegjes met daarboven slaapplekken voor zeelieden. Inmiddels zijn deze pandjes allemaal met elkaar verbonden door gangen en trappetjes. Toch kun je hun afzonderlijke karakters nog van elkaar onderscheiden als je binnen bent. Heel verrassend, zoiets verwacht je van tevoren niet.

Druk punt op de Wallen

Onze hulp was ingeroepen vanwege slecht schilderwerk: de muren waren aan het afbladderen en de hekwerken waren verroest. Daarnaast was er een lekkende dakgoot. Het hele pand diende aangepakt te worden, maar voornamelijk de begane grond. Dit komt door het drukke punt waar het pand gelegen is. Zo centraal op de Wallen en dus in het toeristengebied, hebben gebouwen het zwaar te verduren. Intensief onderhoud is dan ook noodzakelijk.

Monumentale kleuren

We zijn aan de slag gegaan om alles weer in ere te herstellen. Om te beginnen hebben we de roestende hekwerken gedemonteerd, gestraald en daarna verzinkt en gepoercoat in de monumentale RAL-kleur 1014 (mosterdgeel). De muren zijn door de stucadoor gerepareerd met cementgebonden stucwerk. De loodgieter heeft alles nauwkeurig nagelopen. En wij hebben het houtwerk gelakt, uiterst grondig, met de RAL-kleur 9001 (crème-wit). De muren zijn geschilderd met RAL1015 (lichte ivoorkleur).

+31 20 - 78 56 770