Reguliersgracht
Zeven bruggen
De Reguliersgracht staat bekend om de ‘zeven bruggen’; een lust voor het oog en niet weg te denken uit het straatbeeld. Het is dan ook moeilijk voor te stellen dat er begin 20e eeuw plannen waren voor demping van de gracht, om ruimte te maken voor verkeer. Schrijvers en kunstenaars sprongen met effect in de bres. Ook later, in 1955, werd nog eens het voorstel gedaan om alle grachten te dempen, om het verkeersprobleem voorgoed op te lossen. De gemeente was hier gelukkig niet van gediend. De grachten zijn immers de trots van de stad.
Houtwerk en zink
Aan dit huis was allerlei werk te doen: het schilderwerk verkeerde in zeer slechte staat, waardoor ook veel houtrot was ontstaan. Dat werkt dan als een soort domino-effect. Daarom is het zo van belang om het schilderwerk op orde te houden; dat kan veel reparatiewerk voorkomen. Ook dorpels en zinkwerk zijn vervangen. Voor dit laatste hebben we de hulp van een loodgieter ingeroepen. Het huis is weer als nieuw.
De voordeur als visitekaartje
Een markant detail van dit huis is de voordeur. Als de voordeur het element is dat de eerste indruk van een huis geeft, dan zit dat hier wel goed. De deur lacht je toe met zijn bolle buik, die weer glanzend in de lak gezet is. Daar kunnen bijna geen zeven bruggen tegenop.