Houtrotvervanging en balkonvloeren

Dit project betrof een mooi jaren ’30 pand in Amsterdam Oost. Wij werden gevraagd om de voor- en achterzijde te schilderen. Bij het bespreken van het werk dat gedaan moest worden, kwam ook naar voren dat er houtrot geconstateerd was en dat de balkonvloeren ook weleens aangepakt mochten worden. Samen met de eigenaar hebben we alles zorgvuldig doorgesproken. Een goede voorbereiding is immers het halve werk.

Wat houtrot betreft, ging het bij dit pand vooral om de daklijsten van de dakkapellen. Die zitten ook zo hoog. Het is makkelijk om ze te vergeten en het onderhoud niet goed in de gaten te houden. Deze daklijsten waren dus aan complete vervanging toe. Doordat wij ook timmerwerk vervangen, kon dat makkelijk gerealiseerd worden. Kijk voor meer informatie over timmerwerk in Amsterdam op onze pagina. Overig houtrot hebben we aangepakt met epoxy-reparaties van Repair Care. De balkonvloeren waren behoorlijk gaan bladderen. Deze hebben we opnieuw gecoat met het Wapex systeem 650. Maar natuurlijk niet zonder de ondergrond eerst te behandelen met een voorstrijk. Dit zorgt namelijk voor een goede hechting. Uiteindelijk nodigt deze simpele ingreep weer uit om het balkon op te stappen. Dat is dan ook ons doel: gebruiksgemak bevorderen en je huis weer laten stralen zodat je je er prettig in voelt.

Schilderwerk Amsterdam Oost

Het uiteindelijke schilderwerk doen wij altijd met de goede verven van Sikkens. Dit is onze vaste verfpartner, omdat wij gewoon blijvend tevreden zijn met het prachtige resultaat dat deze verf ons biedt. Als grondverf hebben we hier Sikkens Rubbol Rezisto Primer BL gebruikt. De voorlak was Sikkens Rubbol EPS Plus en de aflak Sikkens Rubbol SB Plus.

Project

  • Schilderen voor- en achterzijde
  • Houtrot vervangen
  • Daklijsten van dakkapellen vervangen
  • Epoxy reparaties met Repair-care
  • Balkonvloeren gecoat met het wapex systeem 650
+31 20 - 78 56 770