Dennengroen en crème

Dit project betrof schilderwerk in Amsterdam Slotervaart. En maar liefst drie huizen naast elkaar! We hebben de burenkorting natuurlijk ook niet voor niks ingesteld. Dit kan je echt een hoop geld schelen en daar hebben de bewoners van deze panden handig gebruik van gemaakt. Al het buitenschilderwerk mocht gedaan worden aan de voor- en achterzijden.

De betreffende panden hebben we dennengroen geschilderd in combinatie met crèmekleurig RAL 9001. Vaak hebben we het over de kleur ‘grachtengroen’. Dat is een klassieke kleur voor de geroemde grachtenpanden van Amsterdam, maar daar kun je ook op uitgekeken raken. Dennengroen is een frisse donkergroene tint die net even anders is en daardoor verrassend. Door dit te combineren met een solide basiskleur, in dit geval crème wit, zorgt het voor een stevig en rustig geheel. Het heeft deze huizen voorzien van een interessante, nieuwe look. Want groen is altijd goed. Natuurlijk en fris. Net als crème wit: degelijk en zacht.

Werkwijze

Het schilderwerk hebben we gedaan met de goede producten van Sikkens, omdat hoge kwaliteit een grote vereiste is. Allereerst hebben we al het houtwerk gegrond met Sikkens Rubbol Rezisto Primer BL, om vervolgens het geheel voor te lakken met Sikkens Rubbol Primer Extra. Het aflakken hebben we gedaan met Sikkens Rubbol XD High Gloss. Voor de houten delen die geen kleur mochten krijgen, hebben we transparante lak gebruikt. In dit geval ging het dan om de balustrades van de Franse balkons. Die hebben we gelakt met Sikkens Cetol TGX  Gloss. De hekwerken zelf hebben we met staalverf geverfd van Brantho Korrux. Dit is een handige 3-in-1-verf die zowel primer als aflak is. Het zorgt voor een oersterke coating.

Wil je meer lezen over projecten die we gedaan hebben, lees dan hier verder. Of wil je meer informatie over buitenschilderwerk, dan kan je onze pagina hierover lezen.

Project Schilderwerk Amsterdam Slotervaart

  • 3 panden naast elkaar
  • kleuren RAL 9001 en dennengroen.
  • de voor- en achterzijde
  • houtwerk, en staal
  • burenkorting vanwege collectief schilderwerk
+31 20 - 78 56 770