Nieuw schilderwerk voor intensief gebruik

Na het winnen van de onderhandse aanbesteding hebben we de Montessori school in Buitenveldert Amsterdam mogen schilderen. De school, gymzaal en bijbehorende fietsenstalling hebben we weer volledig voorzien van een onderhoudssysteem. Dit alles hebben we gedaan in de zomervakantie zodat we ongestoord en zonder overlast te creëren konden werken.

Schilderwerk aan Amsterdamse school

Na de gebruikelijke voorbehandelingen van de onderdelen zoals ontvetten, schuren, plamuren en kitten hebben we al het schilderwerk voorzien van een zogenaamde ‘2,5 beurt’. Dit betekent dat kaal gekomen hout eenmaal wordt bijgevlekt. Hierna wordt het geheel een keer helemaal overgegrond. Als laatste wordt een aflak laag aangebracht. Voor het bijvlekken van kaal hout maken wij altijd gebruik van een watergedragen primer van Sikkens, de Sikkens Rezisto BL Primer. Deze primer neemt de ergste zuiging weg en creëert een goede hechting voor de volgende verflagen. De voorlak, Sikkens EPS Plus is een half glanzende overgrond of aflak. Door gebruik te maken van de EPS krijg je uiteindelijk een prachtige glans die lang op niveau blijft. Als aflak maken we gebruik van Sikkens SB Plus. Dit is een alkydhars hoog glansaflak die zeer geschikt is voor onderhoudssystemen.

Ook hebben we een aantal wanden en kolommen aan de buitenzijde weer voorzien van een mooie grijze latexlaag. Hiervoor hebben we gekozen voor de Sikkens Alphatex IQ zijdeglans. Deze latex is uitermate geschikt voor buitenmuren die intensief worden gebruikt zoals op deze school.

Houtrot vervangen

Tijdens dit project in Amsterdam Buitenveldert zijn een aantal grote houtrot reparaties gedaan. Door een timmerman hebben we een aantal deelvervangingen laten uitvoeren. Zo zijn alle glaslaten aan de gymzaal vervangen en heeft hij een flink aantal meters kozijn vervangen. De kleinere houtaantastingen en windscheuren zijn behandeld volgens het repair care systeem. Meer informatie over houtrot vind je hier.

Project

– houtwerk geschilderd
– aantal kolommen geschilderd
– houtrotreparaties uitgevoerd

+31 20 - 78 56 770