Het Olympisch Stadion

De Stadionkade leidt naar het Olympisch Stadion, die in 1927 ontworpen is door architect Jan Wils voor de Olympische Zomerspelen van 1928. Hij ontwierp het stadion in de stijl van de Amsterdamse School en maakte gebruik van de bekende rode baksteen. Kenmerkend voor het ontwerp was de marathontoren van 46 meter hoog. Hier werd het Olympisch vuur voor de eerste keer ontstoken. Voor het gehele ontwerp ontving Wils een Olympische gouden medaille. Eind jaren ’90 zou het gebouw gesloopt worden. Hier werd echter een stokje voor gestoken doordat het de status van ‘Rijksmonument’ kreeg toegekend. Sindsdien is het gerenoveerd en wordt het weer veelvuldig gebruikt voor evenementen.

 

Wit voor rust

Na jaren met plezier gewoond te hebben in dit huis, vonden de bewoners het tijd voor een frisse wind. Zij kozen voor een witte tint op de muur. Dat zorgt voor rust. En daar was het de bewoners met name om te doen. De wit-tint 9016 is dan een geschikte keuze. Wij hebben zowel de muren, als het houtwerk en de plafonds van een rustige, witte laag voorzien.

Blank canvas

Wit werkt als een blank canvas, waar je alle kanten mee op kan tijdens het inrichten. Met meubels kan alsnog veel kleur gegeven worden aan de inrichting. Het vormt een basis die altijd goed is. Het is tijdloos. Net als de Olympische spelen.

+31 20 - 78 56 770