Vondel en Cuypers

De Vondelstraat is vernoemd naar de dichter Joost van den Vondel, waar ook het Vondelpark naar vernoemd is. Het stratenplan, de huizen en de Vondelkerk zijn allen ontworpen door architect Pierre Cuypers, die zelf ook in de straat woonde; in de villa Nieuw Leyerhoven, op nummer 77-79. Dit huis heeft drie torentjes die typerend zijn voor zijn stijl. Daarnaast is het versierd met onder andere een tegelschildering waarop drie mannen te zien zijn. Eronder staat de tekst: Jan bedenkt het, Piet volbrengt het, Klaas laakt het. Met Klaas bedoelde hij de gemeente, want hij vond dat die hem tegenwerkte, waardoor hij steeds nieuwe plannen moest maken.

Verroeste hekwerken

Het is nu niet meer te zien, maar de hekwerken van dit huis waren zeer verroest. Roest kan gevaarlijk zijn op het moment dat een bevestigingspunt doorroest. Dan kan het hek los van de muur komen te staan. Om zoiets te voorkomen moeten hekwerken, evenals schilderwerk, op tijd aangepakt worden. Nu alles weer fris geschilderd is, kan dit pand er de komende jaren weer tegenaan.

Allure van toen

Met onze aanpak benaderen wij zo goed mogelijk het idee dat de architect voor ogen heeft gehad. Wij vernieuwen om recht te doen aan het oude. Zo laten wij de nagedachtenis aan Pierre Cuypers voortbestaan. De allure van toen met de kennis van nu.

+31 20 - 78 56 770