Johannes Wanning

Johannes Wanning (1537-1603) was een componist en zanger die in Kampen geboren werd, maar wegtrok naar het Oostzeegebied. Hier genoot hij zijn studie aan de universiteit van Koningsbergen, het huidige Kaliningrad, en destijds de hoofdstad van Oost-Pruisen. Wanning was verbonden aan de muziekkapel van hertog Albrecht van Pruisen en werd later benoemd tot Kapelmeester van het Stedelijk Orkest van Danzig. Veel van zijn werken zijn bewaard gebleven. Hij schreef met name meerstemmige muziek voor kerkdiensten. Zijn werk heeft ervoor gezorgd dat hij is opgenomen in de eregalerij in het Concertgebouw van Amsterdam.

Een fris nieuw huis

Dit huis was al prachtig, maar de nieuwe bewoners konden er nog niet intrekken. Het schilderwerk was nog niet naar wens. Wij kregen precies een week om alles op te knappen en fris te maken. Wit, was het devies; een veilige basis. Onstaat er later behoefte aan kleur? Dan is dat slechts een kleine ingreep. Het voorwerk is immers al gedaan.

Wonen met een gouden randje

De Wanningstraat ligt achter het Concertgebouw. De woning in kwestie kijkt uit op het Museumplein; Vondelpark en centrum zijn op loopafstand. De locatie en het huis zijn vormen de basis van een perfecte compositie. Het schilderwerk was de ontbrekende noot.

+31 20 - 78 56 770