Paardentramlijn

De Willemsparkbuurt werd in 1881 door J.G. van Niftrik ontworpen als villawijk, om te voorkomen dat welgestelde lieden de stad uittrokken. Door drukte en stank was de binnenstad niet meer zo geliefd als voorheen en kwam het buiten-wonen in trek. De nieuwe wijk moest makkelijk te bereiken zijn en daarom werd de paardentram doorgetrokken over de toenmalige Parkweg (nu Willemsparkweg) vanaf de P.C. Hooftstraat. Tegenwoordig rijdt hier tram 2.

Verleden tijd

Veroudering kan veel doen met een huis. Het kan de muren doen verkleuren, het laat houtwerk achteruitgaan, hekwerken verrotten en schilderwerk bladderen. Veroudering betekent soms ook dat de kleuren van toen niet meer passen in het straatbeeld van nu. Dit alles bleek het geval bij het betreffende pand. Maar dat is nu verleden tijd.

Villa van nu

Vroeger was alles beter, zegt men. Daar gaan wij niet in mee; wij willen de toekomst beter maken. En niet alleen door de kwast ter hand te nemen, maar ook door stil te staan bij de gewenste uitstraling van een pand. Het ontwerp van weleer is versterkt met een kleurstelling die past bij vandaag. Het is weer een villa. Maar dan van nu.

+31 20 - 78 56 770