Schaatsen op de gracht

Bij de Keizersgracht denk je waarschijnlijk aan statige pakhuizen en ander mooi gevelwerk. Maar het blijft natuurlijk een gracht met water, en daar gebeurt ook van alles. Zo liggen hier vele woonboten en wordt er – als de temperatuur het toelaat – ’s winters geschaatst. Zodra er kans is op ijs, treedt er een vaarverbod in werking en worden voorbereidingen getroffen voor de Keizersrace. Die kan uiteraard niet elk jaar plaatsvinden. Dus is het elke keer weer een verrassing wat zich op de grachten zal afspelen.

 

Het stuurhuis

Het pronkstuk van deze woonboot betreft het stuurhuis. Door het transparante schilderwerk is het hout prachtig zichtbaar. Aan ons was de taak om het lakwerk zo te herstellen dat het stuurhuis weer het visitekaartje van de woonboot werd. Ook aan de binnenkant was nieuw schilderwerk nodig: zowel het houtwerk als de muren en de plafonds. Alles staat weer strak in de lak.

Over een andere boeg

Wonen op een woonboot wordt gauw geassocieerd met een waterthema. Niet heel vreemd natuurlijk, maar wel een beetje cliché. Om het eens over een andere boeg te gooien zijn de bewoners van deze boot in zee gegaan met een interieurstylist. Zij heeft de woonboot naar een nieuw niveau getild door een kleurschema toe te passen met aardse tonen.

+31 20 - 78 56 770