Hoe schilder je een buitendeur met blanke lak?

buitendeur schilderen met blanke lak, buitendeur schilderen, blanke lak, buitendeur verven met blanke lak, sikkens, universol

Buitendeur schilderen met blanke lak, het stappenplan

Hoe schilder je een buitendeur met blanke lak? Deze vraag krijgen wij weleens. Een buitendeur schilderen met blanke lak hoeft niet moeilijk te zijn. Hieronder lees je ons stappenplan voor een prachtig resultaat. Ook kun je het filmpje kijken. Zo kan je jezelf verzekeren van een goede aanpak.

Voorbereiding: ontvetten

Allereerst beginnen we met het ontvetten van de deur. Dit doen we om een goede hechting te creƫren voor de lak. Dit doen we voorafgaand aan het schuren, omdat we het vuil anders het hout inschuren. Wij ontvetten met Universol, maar ook St. Marc of ammonia zijn goede ontvetters.

Voorbereiding: schuren

Het is zaak het werk goed voor te bereiden. Dit doen we onder andere door het deurbeslag eraf te schroeven. Na het goed ontvetten van de deur, gaan we de deur schuren. De grote vlakken doen we met de schuurmachine. De kleine en moeilijk bereikbare plekken doen we met handschuurpapier. Houtwerk met blanke lak, schuren we altijd met korrel 120 op. We zorgen bij het schuren voor een goede stofafzuiging. Of we gebruiken een mondkapje en stofzakje. Het is belangrijk dat we de kleurverschillen uit de deur schuren. Hierdoor krijgen we een egaal resultaat.

buiten schilderen met blanke lak

Lakken

Na het schuren, maken we de deur stofvrij met een stoffertje. Na het stofvrij maken van de deur, zijn we klaar om te gaan lakken. Dit doen we altijd met kwaliteitslak van Sikkens. De grote vlakken doen we met de roller. De randjes met de kwast. Een nieuwe kwast halen we altijd even over een schuurpapiertje om te voorkomen dat er losse haartjes in de lak terechtkomen. De gerollerde vlakken strijken we altijd na met de kwast. Hierdoor ontstaat een heel mooi glanzend eindresultaat. We letten altijd op dat we de verf niet te dik opbrengen. Hierdoor voorkomen we druipers en zakkers.

Een prachtig eindresultaat

Voor een mooie bolle glans als prachtig eindresultaat, lakken we de deur twee of drie keer met hoogglanslak. Wil je ook jouw buitendeur mooi blank gelakt hebben? Je weet nu hoe je dit aan kan pakken. Maar je kan het ook uit handen geven aan ons. Wij klaren deze klus met alle gemak voor jou. Voor meer informatie kan je op onze pagina over buitenschilderwerk kijken.