Hoogglans of zijdeglans verf gebruiken?

hoogglans of zijdeglans

Hoogglansverf voor buiten

Wanneer hoogglans of zijdeglans verf te gebruiken is een veel gestelde vraag. Het antwoord op deze vraag is afhankelijk van een aantal factoren. We zullen ze even voor je op een rijtje zetten.

Als we buiten schilderen maken we altijd gebruik van hoogglansverf. Deze verf is veel slijtvaster door de harde toplaag. Hierdoor is de verf beter bestand tegen aanhechting van vuil en daardoor ontstaan minder vlekken en blijft het langer schoon. Door de hoge glansgraad zal de zon ook minder snel de verflaag kapot branden, omdat deze wordt weerkaatst. Het is dan ook van groot belang om de verflagen buiten schoon te houden. Doordat de hoogglansverf goed tegen vocht kan, is dit de ideale verf voor buiten. Hoogglansverf is echter ook geschikt om binnen te gebruiken. Wil je meer informatie over buitenschilderwerk, kijk dan op onze pagina.

hoogglans of zijdeglans

Hoogglans of zijdeglansverf bij gebruik binnen

Bij het gebruik van hoogglans of zijdeglans verf binnen is de kwaliteit van het schilderwerk minder van belang. Dit omdat het niet onderhevig is aan allerlei weersinvloeden van buitenaf. De keuze voor zijdeglans of hoogglans verf is dus meer afhankelijk van het gewenste effect in het interieur. Maar niet elke ruimte is esthetisch geschikt voor hoogglansverf. Als je hiervoor kiest, moet er namelijk gezorgd worden voor een perfecte ondergrond, omdat alle oneffenheden en gebreken zichtbaar zullen zijn. Een goede voorbehandeling zoals schuren, plamuren en kitten is dan ook uitermate belangrijk. Met hoogglansverf zorg je voor een prachtige glans en ben je zeker van een optimale afwasbaarheid. Doordat het oppervlak erg glad is, krijgt vuil ook minder kans om zich te hechten. Door het gebruik van zijdeglans zijn oneffenheden in de ondergrond minder zichtbaar en ontstaat al snel een mooi resultaat. Hierdoor is zijdeglansverf gebruiksvriendelijk te noemen. Maar los van de praktische en esthetische overwegingen, is de glansgraad die je kiest vooral ook afhankelijk van jouw persoonlijke smaak. Voor meer informatie over binnenschilderwerk, kan je hier verder lezen.

hoogglans of zijdeglans

Hoogglans of zijdeglans gebruiken, samen maken wij de juiste keuze

Wij zijn graag bereid je van persoonlijk advies te voorzien zodat je de juiste keuze kan maken. Aan de hand van een uitgebreid kleuradvies, gebaseerd op jouw wensen, stellen wij de juiste kleuren in combinatie met de juiste glans voor je samen. Wij maken daarbij altijd gebruik van de kwaliteitsverf zoals Rubbol XD van Sikkens hoogglans.