Metallic muurverf gebruiken in huis

metallic muurverf

Metallic muurverf biedt vele mogelijkheden

Wil je eens iets anders dan de standaard matte of glanzende muurverf? Laat je muren dan eens schilderen met metallic muurverf. Deze verf geeft absoluut een zeer verfrissende uitstraling aan jouw woonkamer, slaapkamer of kinderkamer. Metallic muurverf bevat namelijk kleine deeltjes die het licht reflecteren. Samen met de gekozen kleur zorgen deze deeltjes voor een bijzonder effect waarmee de geschilderde ruimte een verrassende uitstraling krijgt. Voor het beste en mooiste resultaat is het van belang dat op het geverfde oppervlak veel natuurlijk buitenlicht valt.

Met metallic muurverf is het ook mogelijk speciale accenten aan te brengen in bijvoorbeeld de woonkamer. Het schilderen van een mooi sjabloon op de muur met metallic muurverf geeft een prachtig eindresultaat. Ook het schilderen van een aantal vlakken op de muur kan zorgen voor unieke sfeer in de woonkamer. Metallic verf is er niet alleen in een muurverfvariant. Metallic verf is op een breed scala aan oppervlakten aan te brengen zoals hout, metaal en kunststof. Geef bijvoorbeeld jouw meubels een totaal nieuwe uitstraling door ze te schilderen met metallic verf. Met deze speciale verf zijn prachtige resultaten te behalen. Metallic verf heeft bovendien als voordeel dat het eenvoudig te reinigen is. Altijd handig als je deze verf toegepast wilt hebben in de keuken of de kinderkamer.

metallic muurverf

Metallic muurverf aanbrengen

Metallic muurverf aanbrengen vereist enige kennis om een goed resultaat te krijgen. Uiteraard plakken we alles goed af voordat er geschilderd kan worden. We zorgen er bovendien altijd voor dat de ondergrond volledig is ontdaan van stof, vet en vuil. Als we een ondergrond schilderen die een zuigende werking heeft (denk aan cellenbetonblokmuren, muren van kalkzandsteen en nieuwbouwmuren) dan is het voorstrijken van de muur een absolute must! Twijfel je of de ondergrond voorstrijk nodig heeft? Lees dan eens ons artikel over voorstrijk gebruiken. Vervolgens brengen we twee lagen metallic muurverf aan. Voor het verkrijgen van een optimaal resultaat, rollen we de verf in één richting na in de nog natte fase. Het is verder van groot belang dat we de metallic verf tijdens het gebruik door blijven roeren zodat de metallicdeeltjes niet naar de bodem kunnen zakken.

Metallic verf laten aanbrengen door een specialist

Wijnands Schilderwerken is graag behulpzaam bij het maken van de juiste verfkeuze. Ook met het aanbrengen van metallic verf hebben wij ruime ervaring. Vanuit onze ervaringen kunnen wij vertellen dat er prachtige resultaten te behalen zijn met deze speciale verf.

Betonlook & Kalkverf

Andere mogelijkheden voor verfraaiing van je wanden bestaan ook. Zo maken wij ook gebruik van bijvoorbeeld kalkverf en betonlook. Betonlook en Kalkverf zijn twee minerale verfsoorten. Deze afwerkingen zijn 100% mineraal en zorgen voor een natuurlijke uitstraling in uw interieur.