Wat is een winterschilder?

winterschilder

Wanneer werkt een winterschilder?

Over het algemeen is er voor schilders minder werk in de winter. Daarom werken veel schilders in de winter met aantrekkelijke kortingen onder de noemer ‘winterschilder’. De periode kan per schilderbedrijf licht verschillen, maar is over het algemeen tussen december en maart. Onze periode is van 1 december tot en met 15 maart.

Binnenschilderwerk en buitenschilderwerk

Onze winterschilders werken binnen en buiten. Wilt u de buitenkant van uw huis een frisse nieuwe verflaag geven voor de aankomende zomer? Dat kan! Door de speciale verf van Sikkens kunnen we tot 2 graden Celsius blijven schilderen. De verven drogen snel en kunnen goed tegen late temperaturen. We maken uitsluitend gebruik van kwalitatief hoogstaande materialen. Binnen schilderen is natuurlijk ook geen probleem!

Buiten schilderen met vrieskou of lage temperaturen

Onze buitenschilders maken gebruik van een zeer sneldrogende verf. Deze verf, Sikkens Rubbol Express, kan worden gebruikt tot bij een temperatuur van rond het vriespunt. Tot 2 graden Celsius garanderen wij uitmuntende kwaliteit van uw schilderwerk! Een andere maatregel waar de winterschilder bij lage temperaturen rekening mee moet houden is het inpakken van de steigers, tegen de kou en regen.

Schilderen bij lage temperaturen

Voordelen

De winterperiode is voor schilders vaak een rustigere periode. Daarom werken veel schilders, waaronder wij, met aantrekkelijke kortingen. De prijzen voor schilderwerk liggen in de winter dus lager. De korting voor de winterschilder kan oplopen tot 15% van de arbeidskosten. Daarnaast staat de winterschilder vrijwel direct voor u klaar. Vanwege een rustigere periode kunnen onze schilders snel aan de slag en uw pand is weer klaar voor de zomer! Uw schilderwerk valt daarnaast altijd onder het gunstige btw-tarief van 9%.

Meer informatie

Bent u benieuwd wat dit winterschildertarief voor u zou kunnen betekenen? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan! U ontvangt binnen 48 uur een antwoord op uw offerteaanvraag.