Wandafwerking

Op het gebied van wandafwerking is veel mogelijk. Wij zijn gespecialiseerd in wandafwerkingen op basis van natuurlijke materialen. Deze producten geven de binnenzijde van uw woning een authentieke en natuurlijke uitstraling. De wanden worden zo onderdeel van uw interieur. Ook voor buitenmuren hebben wij een aantal prachtige producten, zoals verschillende soorten Kalei.

Wandafwerking met producten van Pure & Original

Pure & Original, een Nederlands verflabel, wordt geproduceerd met respect voor mens en natuur. Alleen de beste grondstoffen en natuurlijke pigmenten worden gebruikt voor het maken van deze verven. De verven voldoen aan de strengste wettelijke milieueisen. De wandafwerkingen Marrakech Walls en Fresco kalkverf zijn zelfs 100 procent mineraal. Vandaar dat Wijnands schilderwerken kiest voor de producten van Pure & Original.

Betonlook

Marrakech Walls van Pure & Original is een 100% minerale milieuvriendelijke verf die een zachte betonlook uitstraling geeft. Deze verf voor binnen wordt door middel van een roller opgebracht. Op het moment dat de Marrakech Walls begint aan te drogen bewerkt de applicateur de verf op de muur met een spatel. Door zijn ervaring en oog voor vakmanschap, ontstaat hierdoor een sensuele, subtiele en luxueuze wandafwerking met een prachtige betonlook uitstraling. De Marrakech Walls is in meer dan 100 kleuren verkrijgbaar. Lees verder over Marrakech Walls.

Kalkverf

Kalkverf van Pure & Original is een kalkmatte, decoratieve verf die binnen kan worden toegepast. Er zijn verschillende technieken van opbrengen mogelijk met elk hun eigen unieke look. De verf leent zich zeer goed voor restauraties en renovaties van oude gebouwen. Bovendien is kalkverf een ‘natuurlijke verf’ met een authentieke en ambachtelijke uitstraling. Hierdoor kan je gemakkelijk een landelijke uitstraling creëren. Muren die bewerkt zijn met kalkverf laten veel kleurnuances zien. Lees verder over kalkverf

Kalei

Kaleien is een eeuwenoude techniek voor het authentiek afwerken van buitengevels, waarbij een minerale verf voldoende dik wordt aangebracht met een blokborstel. De kaleiverf van Pure & Original is regen- en weerbestendig. Bovendien blijft de structuur van het metselwerk zichtbaar. Kalei heeft de geliefde eigenschap om bij vochtig weer kleurnuances te vertonen: de zogenaamde vlekvorming. Het aantal lagen bepaalt voor een deel de uitstraling van de kaleiverf. Lees verder over kalei.

10 8,8 219