Nieuw verfsysteem voor 15 panden

Afgelopen jaar hebben we op de Kortijk in Amsterdam Nieuw-Sloten ongeveer 15 panden voorzien van een nieuw verfsysteem. Bij sommige huizen hebben we alleen de gevelplaten geschilderd, bij andere huizen ook het houtwerk. Deze huizen zijn gebouwd rond 1995 en de gebruikte gevelplaten zijn na bijna 20 jaar erg verweert en aangetast door de weersinvloeden.

Gevelplaten

De gevelplaten op de achterzijde van deze panden zijn door het weer en zon in twintig jaar tijd erg aangetast. Dit resulteerde in een gevel die er niet erg fraai en vrij armoedig uitzag. Wijnands Schilderwerken heeft de platen voorzien van een dekkend verfsysteem. Wij hebben allereerst de platen grondig schoon gemaakt en ontdaan van alg- en mosgroei. Daarna hebben we het geheel goed ontvet. Vervolgens hebben we de loszittende toplaag eraf geschuurd met grof schuurpapier. Hierna hebben we de platen met Scotch Brite opgeruwd.  Na het ontstoffen hebben we de platen twee keer gelatext met Sikkens Alphatex IQ (zijdeglans). Deze latex is een zeer schrobvaste muurverf voor buiten.

Houtwerk

De ramen en deuren hebben we ook voorzien van een nieuw verfsysteem. Hiervoor hebben we de juiste stappen genomen die beschreven staan in het artikel buitenschilder tips. Het houtwerk hebben we een keer helemaal overgegrond met Sikkens Rubbol Primer Plus. Deze grondverf geeft een goede hechting voor de aflak. Na het gronden hebben we de ramen en deuren een keer afgelakt met Sikkens Rubbol SB Plus. Deze aflak is door zijn zeer sterke eigenschappen zeer geschikt als onderhoudsverf op het schilderwerk.
Verder hebben we ook houtrot een aantal houtrotplekken gerepareerd. Daarbij hebben we gewerkt volgens het epxysysteem van Repair-Care. Dit systeem gaat uit van een zeer duurzame vervanging op basis van epoxyplamuur.

gevelplaten

Project

– Gevelplaten geschilderd
– Houtrot gerepareerd
– Houtwerk geschilderd

+31 20 - 78 56 770