houtrot herstel

Timmerwerk

Houtrot reparatie Amsterdam

Last van verrotte onderdorpels, aangetaste kozijnen of doorgerotte balustrades? Wijnands Schilderwerken is specialist in houtrot reparatie. Onze vakmensen zijn Repair Care gecertificeerd en kunnen elke vorm van houtrot aanpakken. Dit vakwerk combineren we met verregaande garanties en kraakheldere communicatie. Voor, tijdens en na de klus.

De kracht van hout

Houtwerk geeft een pand net dat beetje extra karakter. De gevreesde vijand is houtrot. Het kan een groot probleem vormen in onderdorpels, kozijnen, deuren en andere houten onderdelen, en ligt soms eerder op de loer dan je denkt. Door bijvoorbeeld slechte ventilatie, te dun aangebracht of verweerd schilderwerk. Vocht vindt zijn weg door het schilderwerk, met houtrot als ongelukkig eindstation.

Bij Wijnands snappen we de waarde van authentiek houtwerk. En waarom die waarde behouden moet blijven. En ook hóé die behouden moet blijven. We hebben ons in de loop der jaren gespecialiseerd in houtrot reparaties. Met monumentenstad Amsterdam als werktuin, hebben we alle expertise in huis om houtrot vakkundig te repareren. Waarbij we garanderen dat het ook niet meer terugkomt.

Houtrot reparatie specialist

Al jarenlang zijn wij een toonaangevend bedrijf in het aanpakken en herstellen van houtrotproblemen in Amsterdam. We brengen een pand terug in de origineel lijkende staat en zorgen tegelijkertijd voor vernieuwde bescherming. Van de allernieuwste woningen tot aan de oudste karakteristieke grachtenpanden. Dit doen we niet alleen heel zorgvuldig, maar ook heel duurzaam. Onze vakmensen werken namelijk met het herstelsysteem van Repair Care.

Laat je hieronder overtuigen door onze recent voltooide houtrot reparatieprojecten in en rondom Amsterdam.

Hourot reparatie en sanering

Uiterst zorgvuldig inspecteren we al het houtwerk dat jouw pand rijk is. Inclusief de moeilijk bereikbare plekken die doorgaans worden overgeslagen. Voordat we beginnen met het schilderwerk, verwijderen we het aangetaste hout volledig tot aan het gezonde hout. Houtrot breidt zich namelijk uit onder de nieuwe verflaag. Niet met beitels of ander gereedschap, maar met een speciale machine. Met deze machine blijft de houtstructuur behouden en is de hechting optimaal. Zo kan er geen vocht in de houten onderdelen trekken en wordt het ontstaan van problemen voorkomen.

Ervaring heeft ons geleerd dat polyester plamuur of acrylaatkit niet geschikt is voor het buitenschilderwerk. Wel goedkoop, niet duurzaam. Veel beter is om een goede 2-componenten epoxy te gebruiken in houtrot reparaties. Met deze epoxyplamuren wordt iedere zwakke plek in het hout duurzaam hersteld. Na houtrot reparatie van Wijnands is al het houtwerk weer als nieuw. En jouw pand weer de blikvanger van de straat.

Weten wat wij voor jou kunnen betekenen? Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan.

Houtrot voorkomen

Symptomen van houtrot moeten direct behandeld worden. Hoe eerder, hoe beter. Houtrot behandelen in een vroegtijdig stadium voorkomt mogelijk hoge kosten. In sommige gevallen is reparatie namelijk geen optie meer. Kozijnen, raamdelen of deuren moeten dan (deels) vervangen worden. In dit geval leveren en plaatsen wij álles wat nodig is. Desalniettemin, voorkomen is beter dan genezen. Cliché, maar waar. Ontdek hier hoe je houtrot kunt herkennen.

Garantie op houtrot reparatie

Wij zijn zeker van de kwaliteit die we leveren. Met onze vakkundige houtrot reparaties voorkomen we dat houtrot terugkomt. Hiervoor staan we garant. We bieden 5 jaar garantie op de uitgevoerde houtrot reparaties. Zodat jij óók zeker kunt zijn van onze hoogwaardige kwaliteit.

Klant ervaringen

 • 9

  Lonneke uit Amsterdam

  Het team stond ons netjes en professioneel te woord. Opdracht is voor de afgesproken deadline af gemaakt en twee kleine "puntjes op de i" zijn ook volgens afspraak op een later tijdstip nog keurig afgewerkt. Erg tevreden met het team!

 • 10

  Herman uit Amsterdam

  Wijnands heeft uitstekend werk geleverd. Alles wordt vakkundig en erg netjes gedaan. We hebben gedurende de anderhalve week dat ze bezig waren geen enkele last van ze ondervonden. Zeer zeker aan te raden

 • 10

  Martijn uit Amsterdam

  Team is meedenkend, probleemoplossend en klantgericht. Was ook geen moeite om extra kleine puntjes meteen mee te nemen. Zou Wijnands een volgende keer zeker opnieuw uitnodigen.

+31 20 - 78 56 770