Repair Care

Repair Care biedt een totaaloplossing voor duurzaam houtherstel en – onderhoud. Repair Care heeft een uitgebreid assortiment  en is daarmee geschikt voor iedere reparatie. Repair Care heeft als basis de epoxyplamuur waarmee de meeste houtrotreparaties uitgevoerd kunnen worden.

Voordelen duurzaam repareren

Het duurzaam repareren van aangetast hout heeft vele voordelen. De belangrijkste voordelen hebben wij voor u kort samengevat:

  • Met reparatie bespaart u geld – soms tot wel 90% van de kosten bij vervanging.
  • Reparatie veroorzaakt minder overlast dan kozijnvervanging. Het kozijn en de ruit hoeven immers niet verwijderd te worden. De werkzaamheden kunnen bovendien van buitenaf uitgevoerd worden.
  • Bij reparatie is er een kleinere kans op beschadigingen. U kunt hierbij denken aan beschadigingen van het stucwerk aan de binnenzijde, tegelwerk of vensterbanken.
  • U helpt het milieu door te kiezen voor reparatie. U gooit namelijk gezond hout niet onnodig weg en door het blijven gebruiken van hout gebruikt u geen kunststof kozijnen die het milieu zwaarder belasten.

Meer informatie over repair care vindt u ook op de website repair-care.nl, of lees ons artikel over houtrotvuller.

Geen Repair Care dan Deelvervanging

Wanneer houtrot te ver is verspreid, kan het niet meer worden hersteld. In dat geval moet een deel van het houtwerk worden vervangen. Dit wordt deelvervanging genoemd. Het aangetaste hout wordt dan uitgezaagd en vervangen door een nieuw stuk hout. Dit nieuwe stuk hout wordt met epoxyplamuur weer op zijn plaats gelijmd. Kleine houtvervangingen worden door Wijnands Schilderwerken zelf uitgevoerd. Indien u op zoek bent naar oplossingen voor grotere reparaties en projecten, zoals het vervangen van daklijsten, deuren of kozijnen, kunt u ook bij ons terecht. Wijnands Schilderwerken werkt nauw samen met een ervaren en erkend timmerbedrijf waardoor wij in staat zijn om alle deelvervangingprojecten uit te voeren.

Nieuw in plaats van reparatie

Soms is reparatie geen optie meer en moeten kozijnen, raamdelen of deuren helemaal vervangen worden. In dit geval leveren en plaatsen wij alles wat nodig is in samenwerking met onze timmerfabriek.

10 8,8 219