Professioneel houtrot herstel

houtrotherstel

Werkwijze bij professioneel houtrotherstel

Houtrot is een grote boosdoener voor houten kozijnen. Het ontstaat vaak onopgemerkt en dan is het meestal al te laat. Laat houtrot herstel over aan de professional om toekomstig leed en hoge kosten die gepaard gaan met vervanging te voorkomen. Hier lees je meer over onze aanpak.

Allereerst verwijderen we de houtrot volledig. Dit doen we met een speciale machine, om de houtstructuur in tact te laten. Met een beitel zouden we de houtstructuur in elkaar slaan en dit houdt goede hechting tegen. Als de plek niet al te groot is, kunnen we het gat opvullen met een houtrotvuller.

Houtrot herstel met Repair Care

Kleine reparaties voeren wij altijd uit met het duurzame vulmiddel van Repair Care. Dit is een epoxyplamuur die heel hard wordt en vochtafstotend werkt, wat toekomstig houtrot helpt voorkomen. Het is heel belangrijk dat dit geen polyesterplamuur is, want dit trekt op den duur juist vocht aan en is dus een echte ‘wolf in schaapskleren’. Lees hier meer over Repair Care.

houtrot herstel

Deel- of totaalvervanging

Is de plek die gevuld moet worden te groot, dan kan er worden overgestapt op deelvervanging of zelfs totaalvervanging. Hiervoor hebben wij ervaren timmerlieden in dienst die deze klus op professionele wijze kunnen aanpakken. Wij zullen altijd met je overleggen wat de beste aanpak zal zijn om het houtrot aan te pakken.

Preventie door goed schilderwerk

Natuurlijk kunnen wij je alleen maar op het hart drukken het schilderwerk vooral goed in orde te houden. Als je dit regelmatig naloopt en kijkt of er geen openstaande verbindingen of slecht kitwerk is, kan je de hel die houtrot heet makkelijk voorkomen. Wees slim en laat het schilderwerk op tijd vervangen, ook al lijkt het zo op het oog nog niet nodig. Uiteindelijk bespaar je hiermee hoge reparatiekosten en gedoe. Lees hier meer over buitenschilderwerk.

Wil je het schilderwerk aanpakken of heb je houtrot geconstateerd? Vraag dan vrijblijvend een offerte bij ons aan.