Wanneer buiten schilderen?

wanneer buiten schilderen

Wanneer buitenschilderschilderwerk vervangen?

Wil je zelf de buitenkant van je huis schilderen? Voor buitenschilderwerk zijn bepaalde omstandigheden meer gewenst dan andere: schilderen in een regenbui zal natuurlijk geen succes zijn! Maar bij welke temperatuur kan je het best buiten schilderen? En waar moet je verder op letten? Lees verder in dit blog over wanneer buitenschilderwerk het beste uitkomt.

Eens in de zoveel tijd heeft uw huis een nieuwe verflaag nodig. Het onderhoud van uw huis is vaak een investering, hiermee voorkomt u dat u later grote uitgaven moet doen om materiaal te vervangen. Wanneer je scheurtjes of verkleuringen ziet in het schilderwerk, dan is het aan vervanging toe. Ook wanneer de verf verpoederd is, is het tijd voor nieuwe verf.

Bij welke temperatuur buiten schilderen?

Met welke temperatuur je het best buiten kan schilderen, hangt af van het soort en kwaliteit van de verf. De meest standaard verf kan je tot ongeveer 20 graden gebruiken. Een temperatuur boven de 20 graden zal het drogingsproces verstoren. Te koud schilderen is ook niet handig, bij een temperatuur onder de 10 graden zal standaard verf niet op juiste wijze opdrogen. Het schilderwerk zal dan niet van goede kwaliteit zijn.

Materiaal

Het is van belang om gebruik te maken van een kwaliteitsproduct. Onze bekwame schilders maken uitsluitend gebruik van verf van Sikkens voor gegarandeerde kwaliteit. Met deze verf kunnen wij zelfs bij temperaturen rond het vriespunt werken! De verf Sikkels Rubbol SB is geschikt om gebruikt te worden bij lage temperaturen! Ben je dus van plan om het buitenschilderwerk in de winter te doen, let dan goed op wat voor product je gebruikt! Het gebruik van een kwaliteitsproduct maakt het schilderwerk duurzaam.

wanneer buiten schilderen

Weersinvloeden

Naast de temperatuur zijn er nog andere weersomstandigheden van invloed op het resultaat van het buitenschilderwerk. Zo is de luchtvochtigheidsgraad van invloed op het drogingsproces van de verf. Bij dauw kan je bijvoorbeeld niet te vroeg in de ochtend beginnen met schilderen. Wat later op de dag zal de luchtvochtigheid minder zijn.

Natuurlijk zal ook regen de verflaag verpesten, wanneer deze nog niet goed droog is. Houd daarom rekening met de drogingsduur die op het verfproduct staat aangegeven. Wind kan vuil in de verflaag waaien. Het weer in Nederland is vaak wisselvallig en onvoorspelbaar. De beste omstandigheden zijn dan ook moeilijk te voorzien. De meeste kans op goede weersomstandigheden is tussen april en september.

Houd daarnaast rekening met felle zon in de zomermaanden. Direct zonlicht kan het drogingsproces verstoren. Het belangrijkste is dat je de tijd neemt voor de schilderklus. Heb je niet zoveel tijd, overweeg dan een professional in te huren.

Uitbesteden van buitenschilderwerk

De kwaliteit van buitenschilderwerk is van veel factoren afhankelijk. Niet alleen de weersomstandigheden spelen mee, maar ook de bekwaamheid van de schilder. Twijfel je over het moment dat  je het best kan gaan schilderen? Of ben je niet helemaal zeker van je schildertalent? Onze professionele schilders zijn zeer ervaren in het schilderen in allerlei verschillende omstandigheden.

Meer informatie en contact

Denk je erover om uw buitenschilderwerk uit te laten besteden? Je vraagt via onderstaande button vrijblijvend een offerte aan.