Schilderwerk Amsterdam de Baarsjes

Dit huis in Amsterdam De Baarsjes was duidelijk aan een opknapbeurt toe. De eigenaren hadden het huis net gekocht maar het verkeerde in behoorlijke uitgewoonde staat. De vorige eigenaren hadden jarenlang niks aan onderhoud gedaan en dat had zijn sporen zichtbaar nagelaten. Vandaar dat ze ons via de website benaderden voor een offerte voor al het binnenwerk. Werkelijk alles moest aangepakt worden: de keuken, de badkamer, de woonkamer, de slaapkamers, trappen, deuren en kozijnen. Een hele klus, maar lekker gevarieerd. Wij maken voor binnenschilderwerk gebruik van de kwaliteitsverven van Sikkens. Voor meer informatie over de mogelijkheden van het binnenschilderwerk kijk je op onze pagina.

Veel achterstallig onderhoud kan je als toekomstige bewoner behoorlijk afschrikken, maar gelukkig konden de eigenaren van dit pand daar goed doorheen kijken en waren ze zo slim om er meteen professionals bij te halen. Dan is alles in een keer goed afgewerkt en hoef je er een hele tijd niet naar om te kijken.

Muren en plafonds

Voor de binnenmuren en plafonds hebben we gebruikgemaakt van Sikkens Alphatex SF, dit is een goeddekkende geurarme verf waardoor de ruimte direct na het schilderen weer te gebruiken is. Het is een matte en waterdampdoorlatende verf en daardoor uitermate geschikt voor oude panden die vaak te kampen hebben met een vochtprobleem. Voor de badkamermuren hebben we Sikkens Alphatex IQ gebruikt. Dit is een waterdampdoorlatende verf die daarom niet van de muur zal afbladderen. Daarnaast is het weinig vuilaanhechtend en zijdeglanzend. Perfect voor een mooie badkamer.

Houtwerk

Voordat het houtwerk gelakt werd, hebben we het gerepareerd. Dit houdt in: het dichten van kleine kieren en gaten en het weer strak schuren. Het is van belang om het houtwerk in orde te hebben, dat scheelt veel werk in de toekomst. Kijk voor meer informatie over houtrotherstel op onze pagina. Voor het houtwerk gebruikten we Sikkens Rubbol Rezisto primer, een geurarme, uitstekend dekkende verf geschikt voor binnen en buiten. Vervolgens hebben we het hout afgelakt met Sikkens Rubbol Satura BL, dit is kras- en slijtvaste lak. Heel handig als je je kinderen gewoon wilt laten spelen zonder bang te zijn dat de lak eraan gaat. Daarnaast vergeelt het niet en is het geurarm. De eigenaren konden hun pand meteen betrekken en waren erg tevreden met het strakke eindresultaat.

Project

  • Muren en plafonds geschilderd
  • Houtwerk gerepareerd en gelakt
+31 20 - 78 56 770