Houtrot aangepakt

Dit project betrof schilderwerk in Amsterdam Oud-West. Een mooi jaren dertig pand was aan een nieuwe beurt toe, zoveel was duidelijk. De voor- en achterzijde hebben we aangepakt en van top tot teen in een fris nieuw jasje gestoken. Er was sprake van houtrot, dat we gerepareerd hebben en opgevuld met epoxy van Repair Care. Daarnaast hebben we de deuren voorzien van een nieuwe transparante laklaag. Al met al een leuk project met een mooi resultaat.

Natuurlijk was er hier ook sprake van houtrot. Het komt echt niet vaak voor dat we dat helemaal niet aantreffen bij een klus. Het is daarom van belang om stil te staan bij het belang van het tijdig ontdekken en aanpakken van houtrot. Lees hier meer.

Verven

Wij maken altijd gebruik van de kwaliteitsverf van Sikkens. Bij dit project hebben we Sikkens Rubbol Rezisto Primer BL gebruikt als grondverf. Dit zorgt voor een goede dekking. Als voorlak hebben we Sikkens Rubbol EPS Plus gebruikt, deze heeft een goede vochtregulatie en weervastheid. En als aflak hebben we Sikkens Rubbol SB Plus genomen, die heeft een optimaal glans- en kleurbehoud.

Voordeuren voorzien van blanke lak

De voordeuren van dit pand zijn blank gelakt. Dit houdt in dat er geen kleur op is aangebracht en de natuurlijke houtkleur te zien blijft. Die natuurlijke kleur blijft goed behouden door de UV-filters in de lak. Het lijkt makkelijk om een deur te lakken, dit vergt echter ambachtelijk vakmanschap. Het mooist is namelijk als er een bolle glans verkregen kan worden en er geen kwast aanzetten te zien zijn. Om de deuren te lakken, hebben we Sikkens Cetol TGX High Gloss gebruikt. Dit is een hoogglans transparante lak die de houttekening verfraait. En zo werden de deuren weer de kers op de taart!

Project

  • De gehele voor- en achterzijde geschilderd
  • Houtrot vervangen
  • Epoxy reparaties met Repair Care
  • Voordeuren voorzien van transparant systeem
  • Steigers van PSB
+31 20 - 78 56 770