Schilderwerk Hoofddorppleinbuurt Amsterdam

Dit pand in de Hoofddorppleinbuurt in Amsterdam hebben we aan beide zijden aangepakt. Zowel de voor- als achtergevel waren dringend aan een nieuwe schilderbeurt toe. Vooral de achterzijde van het pand verkeerde in zeer slechte staat. Hier waren een aantal kozijnen en de daklijst volledig afgebladderd. Aan de voorzijde hebben we een aantal flinke plekken met houtrot gerepareerd.

Al het schilderwerk Hoofddorppleinbuurt Amsterdam hebben we voorzien van een zogenaamde ‘2,5 beurt’. Dit betekent dat kaal gekomen hout eenmaal wordt bijgevlekt. Hierna wordt het geheel een keer helemaal overgegrond of in de voorlak gezet. Als laatste wordt een aflaklaag aangebracht. Voor het bijvlekken van kaal hout maken wij altijd gebruik van een watergedragen primer van Sikkens, de Sikkens Rezisto BL Primer. Deze primer neemt de ergste zuiging weg en creĆ«ert een goede hechting voor de volgende verflagen. De voorlak, Sikkens EPS Plus is een halfglanzende overgrond of aflak. Door gebruik te maken van de EPS krijg je uiteindelijk een prachtige glans die lang op niveau blijft. Als aflak maken we gebruik van Sikkens SB Plus. Dit is een alkydhars hoogglansaflak die zeer geschikt is voor onderhoudssystemen.

Houtrot

Voor het vervangen van houtrot maken wij gebruik van het Repair-Care systeem. Dit systeem gaat uit van een zeer duurzame reparatie op basis van epoxy vulmiddel. Dit vulmiddel trekt in tegenstelling tot, de veel gebruikte en goedkope polyester geen water aan en zal daardoor veel langer meegaan. Voor meer informatie over het repareren van houtrot kijk dan hier.

Project

– Al het schilderwerk aan de achter- en voorzijde van het pand
– Houtrot reparaties

+31 20 - 78 56 770