Meerdere problemen verholpen

Deze drie panden in de Staatsliedenbuurt Amsterdam hebben we aan de voor- en achterzijde volledig opnieuw voorzien van een verfsysteem. Er zijn een aantal grote houtrot reparaties uitgevoerd. Ook hebben we een aantal lekkages laten verhelpen. Aan de stenen gevel van een van de panden zat een groot vochtdoorslag probleem. Ook waren er een aantal lekkages aan een overkapping van een balkon aan de achterzijde.

Houtwerk geschilderd

Al het houtwerk aan deze panden verkeerde in zeer slechte staat. Tijdens de werkzaamheden zijn er een aantal grote houtrotreparaties ontdekt en opgelost. De werkzaamheden aan het hout zijn volgens ons stappenplan, dat beschreven staat in het artikel ‘Buitenschilder tips’, behandeld. Kaal gekomen hout hebben we eerst bijgevlekt met Sikkens Rezisto Primer BL. Hierna hebben we het geheel gegrond met Sikkens Primer Plus en afgelakt met Sikkens Rubbol SB Plus. Dit is een zeer geschikte hoogglans aflak voor een onderhoudssysteem.

Houtrot behandeld met Repair Care

Tijdens dit project in de Staatsliedenbuurt Amsterdam zijn er een aantal grote houtrot reparaties gedaan. Door een timmerman hebben we een aantal deelvervangingen laten uitvoeren. Een aantal vensterbanken en stukken van stijlen zijn vervangen. Ook is er een ingewikkelde reparatie uitgevoerd aan de draagconstructie van het balkon. De kleinere houtaantastingen en windscheuren zijn behandeld volgens het repair care systeem. Meer informatie over houtrot vind je hier.

Stenen gevel

De stenen voorgevel hebben we bij twee panden ook opnieuw voorzien van een latex verfsysteem. Door langdurige vochtproblemen aan de bovenzijde van een van de panden waren de voegen volledig verpoederd en kapot gevroren. Ook het stucwerk aan de achterzijde van het torentje had helemaal losgelaten. We hebben in samenwerking met een loodgieter het stucwerk opnieuw gedaan en het torentje voorzien van nieuwe zinken afdekplaten. Ook hebben we een groot aantal voegen voorzien van een nieuwe voeg. En het metselwerk weer helemaal hersteld. Vervolgens hebben we de nieuwe voegen en kale plekken voorzien van een ademende voorstrijk. Hierna hebben we tweemaal de gehele gevel gelatext met Sikken Alphatex IQ (zijdeglans) Deze latex is door zijn ademende eigenschappen zeer geschikt voor buiten.

Schilderwerk Staatsliedenbuurt Amsterdam 6

Project Schilderwerk Staatsliedenbuurt Amsterdam

– houtwerk geschilderd
– stenen voorgevel geschilderd
– houtrotreparaties uitgevoerd
– overkapping vervangen
– voeg en metselwerk hersteld

+31 20 - 78 56 770