Een buitendeur schilderen doe je zo

buitendeur schilderen

Het stappenplan

Een buitendeur schilderen doe je zo! We leggen onze werkwijze stapsgewijs aan je uit voor een perfect resultaat.

Stap 1: schoonmaken

Allereerst beginnen we met het ontvetten van de deur. Dit doen we om een betere hechting voor de verf te creëren. Voor het ontvetten gebruiken we Universol, St. Marc of Ammonia. Dan schroeven we het deurbeslag eraf en gaan we loszittende delen van de deur afkrabben. Eenmaal klaar met krabben, maken we de werkplek netjes schoon.

Stap 2: Schuren

Na het voorbereiden van het werk, gaan we schuren. Dit schuren doen we om een goede hechting te krijgen. En ook om oneffenheden en afbladderende verf netjes weg te schuren. Bij het schuren van geschilderd hout maken we gebruik van schuurpapier met korrel 120. Als er sprake is van kaal hout, maken we gebruik van korrel 80 om het vervolgens nog een keer op te schuren met korrel 120. We zorgen bij het schuren altijd voor een goede afzuiging van stof of gebruiken een stofkapje. Na het schuren met de machine, schuren we de moeilijk bereikbare plekken nog even met handschuurpapier. We schuren ook altijd langs het glas met het handschuurpapier, dit voorkomt krassen. Na het schuren maken we de deur stofvrij met een stoffertje.

 

Stap 3: Plamuren en kitten

Na het volledig mat schuren van de deur, stippen we de kaal gekomen plekken aan met wat grondverf. Dit doen we niet te dik. Na het bijvlekken van de deur, plamuren we oneffenheden, barsten en gaten weg. Dit doen we met lakplamuur. Na het plamuren, schuren we de plamuurplekken weer licht op en kitten we openstaande naden dicht. Voordat we gaan gronden, plakken we de ruiten af zodat we makkelijk kunnen werken.

Stap 4: Een buitendeur schilderen

Wij maken altijd gebruik van de kwaliteitsverf van Sikkens. Met de kwast doen we de randjes, met de roller de grote vlakken. We schilderen wederom niet te dik. Hierdoor voorkomen we druipers en zakkers. Voor een extra mooi resultaat, strijken we na met de kwast. Na het gronden gaan we de deur aflakken. Dit doen we op dezelfde manier als het gronden. De randen doen we met de kwast, de grote vlakken met de roller. We strijken voor een mooi resultaat altijd de gerollerde vlakken na. En we letten op dat de verf goed verdeeld wordt. Zo voorkomen we wederom druipers en zakkers. Na het aflakken, verwijderen we zo snel mogelijk de tape. Dit voorkomt dat het vast gaat zitten en we het slecht loskrijgen. Als er alsnog verf op de ruit is gekomen, verwijderen we dat met een glaskrabber.

Ben je enthousiast geworden en wil je ook een buitendeur schilderen bij jou thuis? Kijk dan eens het filmpje hieronder waarin het stappenplan visueel wordt uitgelegd of lees meer over buitenschilderwerk. Geef je het schilderwerk liever uit handen? Vraag dan vrijblijvend een offerte bij ons aan.